política

La majoria dels ajuntaments de Menorca no cediran els seus estalvis a l’Estat

Més i Podem bloquegen però el rebuig al Consell de Menorca, a l'espera que el Ministeri clarifiqui la seva petició

La+majoria+dels+ajuntaments+de+Menorca+no+cediran+els+seus+estalvis+a+l%27Estat

El PP, així com Ciutadans, traslladen aquest divendres el debat al Consell de Menorca.


La majoria d’ajuntaments de Menorca s’oposen a cedir els seus estalvis a l’Estat per fer front a l’emergència provocada per la Covid. Estan en joc els prop de 80 milions d’euros dels seus romanents, que Madrid els hi reclama com a préstec.

És el cas d‘Alaior o Maó. Aquest darrer Ajuntament preveu incorporar una partida de prop de 2 milions d’euros del superàvit del 2019 i del romanent de tresoreria per a inversions financerament sostenibles i altres projectes permesos.

El batle des Mercadal, també socialista, ja ha avançat que prioritzarà igualment la defensa dels interessos dels seus ciutadans.

El debat es trasllada aquest divendres a la sala de plens del Consell de Menorca, on PP i Ciutadans proposen des de l’oposició rebutjar la cessió de diners a l’Estat.

Podem hi votarà en contra. La formació morada pensa que, per decidir la cessió o no dels estalvis, s’hauria d’esperar a tenir informació més completa per part del Ministeri d’Hisenda.

Els seus socis de Més per Menorca, que s’havien manifestat en contra de cedir doblers a l’Estat, també veuen oportú esperar que es defineixi el decret.

En tot cas, encara es disposa fins al 15 de setembre per traslladar al Ministeri la decisió de cada institució. El Consell té guardats 39 milions d’euros.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Joan Riutort, nou batle de Santa Eugènia

El cap de llista de l'agrupació electoral FSE substitueix el socialista Pep Lluís Urraca al capdavant del consistori taujà

Francina Armengol: “Aviat hi haurà oci nocturn en condicions de seguretat”

Els organitzadors de grans esdeveniments hauran de realitzar una avaluació de risc prèvia

Marga Prohens presenta 3588 avals per optar a la presidència del PP

La candidata popular ha presentat els suports recaptats a les 11h del matí

Prohens recull a Campos els avals per a la seva candidatura

Qui encara és precandidata del PP acusa Armengol de no afavorir la salut ni l'economia. També critica la llei antifrau...