X

La manca de clavegueram a les urbanitzacions de Menorca n’afecta de ple el mercat immobiliari

El darrer nucli on es construiran aquestes infraestructures és el de la Cala Sant Esteve, amb un pressupost de 2 milions d'euros i després de quatre anys de tramitacions

26/03/2023

La manca de clavegueram a les urbanitzacions de Menorca n’afecta de ple el mercat immobiliari

Cristina Tomás

La manca de clavegueram a moltes urbanitzacions de Menorca n’afecta de ple el mercat immobiliari, ja que els terrenys que no poden obtenir llicències de construció per aquest motiu, no es volen comprar. El darrer nucli on es construiran aquestes infrestructures és el de la Cala Sant Esteve, amb un pressupost de 2 milions d’euros i després de quatre anys de tramitacions. L’objectiu és que les obres comencin a finals d’any.

La declaració d’interès general és el darrer tràmit abans de licitar el projecte per dotar d’infraestructures el nucli de Cala Sant Esteve. Les obres han de permetre millorar-ne l’enllumenat, el paviment però, sobretot, proveir la urbanització d’una xarxa d’aigua potable i de clavegueram. Es tracta d’una reivindicació històrica al municipi i, també, necessària.

La obra millorarà els serveis bàsics per als veïns però en canvi, no tindrà cap efecte en el mercat immobiliari: Cala Sant Esteve no té sòl per créixer. La situació és diferent d’altres nuclis de l’illa on la manca d’aquests serveis impedeix les noves construccions i té conseqüències directes sobre els preus.

És el cas dels nuclis de la costa de Sant Lluís o els ubicats al port de Maó com Cala Llonga i Cala Rata… Urbanitzacions que tenen una gran demanda, que tindrien capacitat per créixer, però on la manca d’infraestructures frustra la recerca de propietats.

26/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris