X

La manca de mà d’obra, el principal repte del sector industrial

L'associació ASIMA fa balanç del 2023, un any marcat pels problemes de subministrament de materials

18/04/2024

La manca de mà d’obra, el principal repte del sector industrial

La manca de mà d’obra és el principal repte al qual s’enfronta el sector industrial. Així ho indica Francisco Martorell, el president de l’associació Asima, que representa més de 2.000 empreses dels polígons de Son Castelló i Can Valero.

Aquest dijous, han celebrat la seva assemblea general anual, on s’ha presentat la memòria del 2023; un any, diuen, marcat per les dificultats per aconseguir certs materials i dels problemes per trobar personal qualificat i no qualificat per part de les empreses. “Moltes empreses no poden complir amb els seus compromisos a causa de la circumstància de la mà d’obra; hi ha empreses que podrien contractar dos o tres operaris més i no ho poden fer”, ha indicat abans de l’inici de l’acte, celebrat al saló d’actes de l’associació.

També s’ha introduït el pla estratègic per als pròxims 4 anys i s’ha fet balanç dels 60 anys de vida que celebra enguany l’Associació d’Industrials de Mallorca. L’acte ha servit per entregar plaques commemoratives a dues empreses centenàries, Jabones Puig i Gaillard, i dues que commemoren el 50è aniversari. El director de Jabones Puig, Joan Puig, assegura que la seva empresa té dos mèrits: haver arribat als 100 anys i que la quarta generació de la família hi estigui al capdavant.

18/04/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris