societat

Manca de guants i mascaretes a les farmàcies de Menorca

Això sí, ningú no ha de patir pels medicaments: hi queda estoc per a un mes, per un valor de més de 2 milions d'euros

Manca+de+guants+i+mascaretes+a+les+farm%C3%A0cies+de+Menorca

La manca de mitjans també es nota a les farmàcies de Menorca, que han exhaurit l’estoc de mascaretes, guants o desinfectants. Tot l’estoc que tenia COFARME, la distribuïdora de productes farmacèutics a Menorca, també s’ha exhaurit.

Això sí, ningú no ha de patir pels medicaments. En queda estoc per a un mes, per un valor de més de 2 milions d’euros. Per algunes farmàcies de l’illa, tota prevenció és poca i atenen des de la finestreta.

Les receptes electròniques dels tractaments crònics no caducaran en dos mesos

Alguns pacients amb tractaments crònics en arribar a les farmàcies han vist que tenien la recepta caducada. Per evitar acudir constantment a les farmàcies o al centre de salut, a partir d’avui mateix ja no farà falta demanar la renovació de la recepta electrònica per als tractaments crònics. L’IB-Salut ha l’autoritzat durant dos mesos, fins ara, a 200.000 prescripcions de productes. Però preveu incrementar-ne la xifra.

En els casos dels tractaments que no s’han pogut renovar automàticament, l’IB-Salut recomana telefonar al 902 079 079 o al 971 437 079 per demanar que el seu metge de família renovi la prescripció sense haver d’acudir a la consulta.

Mentrestant, a les farmàcies viuen una situació de desabastiment d’alguns productes. Els auxiliars de farmàcia i els farmacèutics prenen totes les mesures de seguretat possibles. Cartells demanant la separació entre els clients, mascaretes per poder atendre o mampares de seguretat. Algunes farmàcies ja racionen el bots d’alcohol.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Un mort més i més contagis que altes: 192 casos nous en 24 hores

Els casos actius avui tornen a pujar i són 3.800, 28 més que ahir. La taxa de positivitat torna a...

El testimoni de Virginia després deu anys de violència masclista: “Vaig sortir-ne quan vaig demanar ajuda”

Aquesta dona explica com gestiona de manera constructiva la reacció dels fills quan tornen de passar unes hores amb el...

El Centre Assessor de la Dona de Menorca atén 3 noves peticions d’ajuda cada setmana

Quasi la meitat de les dones ateses el 2019 son menorquines

La crisi de la Covid-19: quan la pobresa s’afegeix a la violència masclista

La meitat de les dones que demanen ajuda al telèfon d'atenció a víctimes de gènere Atenpro han de rebre també...