societat

Manca de guants i mascaretes a les farmàcies de Menorca

Això sí, ningú no ha de patir pels medicaments: hi queda estoc per a un mes, per un valor de més de 2 milions d'euros

Manca+de+guants+i+mascaretes+a+les+farm%C3%A0cies+de+Menorca

La manca de mitjans també es nota a les farmàcies de Menorca, que han exhaurit l’estoc de mascaretes, guants o desinfectants. Tot l’estoc que tenia COFARME, la distribuïdora de productes farmacèutics a Menorca, també s’ha exhaurit.

Això sí, ningú no ha de patir pels medicaments. En queda estoc per a un mes, per un valor de més de 2 milions d’euros. Per algunes farmàcies de l’illa, tota prevenció és poca i atenen des de la finestreta.

Les receptes electròniques dels tractaments crònics no caducaran en dos mesos

Alguns pacients amb tractaments crònics en arribar a les farmàcies han vist que tenien la recepta caducada. Per evitar acudir constantment a les farmàcies o al centre de salut, a partir d’avui mateix ja no farà falta demanar la renovació de la recepta electrònica per als tractaments crònics. L’IB-Salut ha l’autoritzat durant dos mesos, fins ara, a 200.000 prescripcions de productes. Però preveu incrementar-ne la xifra.

En els casos dels tractaments que no s’han pogut renovar automàticament, l’IB-Salut recomana telefonar al 902 079 079 o al 971 437 079 per demanar que el seu metge de família renovi la prescripció sense haver d’acudir a la consulta.

Mentrestant, a les farmàcies viuen una situació de desabastiment d’alguns productes. Els auxiliars de farmàcia i els farmacèutics prenen totes les mesures de seguretat possibles. Cartells demanant la separació entre els clients, mascaretes per poder atendre o mampares de seguretat. Algunes farmàcies ja racionen el bots d’alcohol.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Educació preveu més tutories presencials i obrir les escoletes del Govern durant la fase 3

El conseller d'Educació, Martí March, ha comparegut al Parlament per explicar com serà la desescalada educativa

El projecte de l’hospital de Felanitx estarà acabat abans que finalitzi l’any

L'any 2023- 2024, el batle del municipi, preveu que el centre ja sigui una realitat

La situació a les UCI evoluciona positivament

Hi ha 25 pacients en total arreu de les Illes