X

Nou retard al projecte que impideix ampliar el polígon d’Alaior i desviar nous negocis a altres pobles

L'Ajuntament urgeix a accelerar-ne els tràmits i dilluns també demanarà al Govern que posi solució a les inundacions que es pateixen des de fa 20 anys

07/02/2020

Redacció

El polígon d’Alaior té 70 solars buits però, com que no té prou electricitat, cap nova empresa s’hi pot establir i alguns negocis hagin partit cap a altres pobles. A més, es continua inundant quan plou amb força, i això passat des de fa vint anys.

L’ajuntament reclamarà la implicació del Govern ja que, assegura, està en joc el futur del poble. Els habitatges de la zona del polígon més pròxima al poble es continuen negant, una situació que es repeteix des de fa dues dècades. Dilluns l’ajuntament tocarà a la porta de Medi Ambient perquè hi posi solució.

“Ho patim cada hivern, cada vegada que plou”, diu Cristóbal Marqués, regidor d’Obres Públiques d’Alaior, que assegura que l’Ajuntament ja va fer la seva part de l’obra i que per aquest motiu ara demanen al Govern una solució.

Guillem Mercadal, President del Polígon de la Trotxa, assegura que fa molt de temps que demanen una intervenció per part de l’administració i que “el dia que hi hagi una desgràcia, després serà quan ho tendran que fer”.

El creixement del polígon també es troba bloquejat des de fa més d’una dècada. Hi manca prou potència elèctrica perquè els propietaris dels 70 solars encara buits s’hi puguin establir. El 2017, els empresaris presentaren un projecte d’electrificació que preveu una línia de més de 10 quilòmetres fins a la subestació des Mercadal per garantir-ne el corrent necessari. Però els entrebancs administratius obliguen ara a fer-ne una tercera exposició pública. Els afectats temen que la paciència dels empresaris s’esgoti.

“Que tots els industrials que vulguin posar una negoci a Alaior quedin a Alaior”, diu Anna Ruiz, Presidenta de la Junta de Compensació del Polígon. 

Cristóbal Marqués també recorda que l’Ajuntament ha invertit fins ara un milió d’euros, dels dos que val aquest projecte, però que ara urgeix la intervenció del Govern.

En espera de desembussar el projecte, l’ajuntament donarà llicència perquè s’hi puguin començar a edificar les noves naus.

07/02/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris