societat

La manca de socialització provoca un daltabaix emocional en els al·lots

Els adults observen reaccions més extremes en els joves, però alhora els infants aprenen a ser més autònoms durant el confinament

La+manca+de+socialitzaci%C3%B3+provoca+un+daltabaix+emocional+en+els+al%C2%B7lots

Els entesos asseguren que, així com més temps passa sense que els joves se socialitzin amb altres joves, s’incrementaran les seves conseqüències psicològiques i emocionals.

Segons els pares i familiars, allò que han observat és que el comportament dels al·lots, en aquestes darreres setmanes de confinament, s’ha convertit en un daltabaix emocional.

Asseguren que les seves emocions són més extremes, tant pel que fa a la manera com expressen l’alegria, com la tristesa.

Molts d’adults també consideren que algunes enrabiades que agafen els seus nins no les havien vistes mai. Avui els nins ja han pogut sortir al carrer, després de molts de dies. Aquestes sortides, però, no comporten una socialització amb els al·lots de la seva edat.

Així mateix, molts de pares coincideix que els seus fills durant aquestes darreres setmanes han tornat més autònoms en les seves tasques quotidianes i també en el desenvolupament de la parlar i la motricitat.

Segons la directora general de Primera InfànciaAmanda Fernández, l’explicació és que “ara els adults passen molt més temps amb els joves, i això fa que dediquin més esforços per ensenyar-los a vestir i a menjar per ells tots sols”.

“Els pares i familiars també els parlen més, i això fa que s’amollin més aviat a xerrar i que es desenvolupi un llenguatge més divers“, diu Fernández.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Ambient festiu, però sense incidències destacables, durant la primera nit de les festes de Sant Joan de Ciutadella

Molts joves, la majoria d'ells estudiants que vénen a Menorca a celebrar el final de curs, s'han concentrat a la...

Fora mascaretes als espais a l’aire lliure, sempre que es respecti la distància interpersonal

També deixarà de ser obligatòria a les residències de gent gran i espais institucionalitzats on el 80% de la població...

Aplaudiments espontanis, a les 14:00 en punt del dissabte de Sant Joan

La intensa pluja ha dissuadit cap intent de celebrar un primer toc a Ciutadella

Ciutadella respira ambient santjoaner tot i la suspenció de la festa

El matí del dissabte de Sant Joan ha transcorregut entre brindis i berenars, però sense arena als carrers {rela} El...