societat

La manca de socialització provoca un daltabaix emocional en els al·lots

Els adults observen reaccions més extremes en els joves, però alhora els infants aprenen a ser més autònoms durant el confinament

La+manca+de+socialitzaci%C3%B3+provoca+un+daltabaix+emocional+en+els+al%C2%B7lots

Els entesos asseguren que, així com més temps passa sense que els joves se socialitzin amb altres joves, s’incrementaran les seves conseqüències psicològiques i emocionals.

Segons els pares i familiars, allò que han observat és que el comportament dels al·lots, en aquestes darreres setmanes de confinament, s’ha convertit en un daltabaix emocional.

Asseguren que les seves emocions són més extremes, tant pel que fa a la manera com expressen l’alegria, com la tristesa.

Molts d’adults també consideren que algunes enrabiades que agafen els seus nins no les havien vistes mai. Avui els nins ja han pogut sortir al carrer, després de molts de dies. Aquestes sortides, però, no comporten una socialització amb els al·lots de la seva edat.

Així mateix, molts de pares coincideix que els seus fills durant aquestes darreres setmanes han tornat més autònoms en les seves tasques quotidianes i també en el desenvolupament de la parlar i la motricitat.

Segons la directora general de Primera InfànciaAmanda Fernández, l’explicació és que “ara els adults passen molt més temps amb els joves, i això fa que dediquin més esforços per ensenyar-los a vestir i a menjar per ells tots sols”.

“Els pares i familiars també els parlen més, i això fa que s’amollin més aviat a xerrar i que es desenvolupi un llenguatge més divers“, diu Fernández.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Les Illes Balears baixen dels 1.000 casos actius

Després de 10 dies de baixada continuada i per primera vegada des de dia 10 d'agost del 2020

Warda Ouchene havia interposat dues denúncies contra l’home que l’ha acabat matant a ella i al seu fill de 7 anys

De confirmar-se aquest cas com a un doble crim masclista, segons Delegació del Govern contra la Violència de Gènere, seria...

Accepta un any de presó per intentar blanquejar doblers procedents de la venda de droga a Palma

L'acusat formava part d'una trama que intentava canviar més de mig milió d'euros en bitllets de 500 euros

Els antiautopistes: “Els polítics han de millorar el transport públic, i deixar de fer grans carreteres”

La portaveu Margalida Rosselló defensa que la sinistralitat no justifica el desdoblament de Llucmajor a Campos, "ja que hi havia...