X

Llargues coes al control de seguretat de Son Santjoan per la manca de vigilants

L'empresa Trablisa diu que la situació és de "normalitat", però admet que les noves incorporacions poden tardar, per la formació específica del personal de l'aeroport

02/05/2022

Llargues coes al control de seguretat de Son Santjoan per la manca de vigilants

Els passatgers de la companyia aèria Ryanair reben un missatge, abans d’agafar un vol des de Palma, en què es recomana arribar a l’aeroport fins a tres hores abans, per possibles retards en el control de seguretat.

Un dels motius d’aquestes coes i esperes en el control de seguretat és, segons el comitè d’empresa de Trablisa, a la qual AENA ha adjudicat la tasca de la vigilància de seguretat a l’Aeroport de Palma, que falten treballadors.

El president del comitè d’empresa, David Simón, afirma que falten places per cobrir. Tot i que aquesta Setmana Santa hi ha hagut el mateix nombre de treballadors que en plena temporada alta de l’any passat, el volum de passatgers, diuen, és molt més elevat i, segons afirmen, en alguns casos puntuals han faltat cobrir 10 treballadors per torn.

Atribueixen aquest problema a la dificultat per cobrir places de vigilants de seguretat privada per la formació i proves que han de passar aquests treballadors; un procés que pot durar, en el cas de l’aeroport, fins a un any i mig. El problema, asseguren, és generalitzat, i no només passa a les Balears.

L’empresa Trablisa afirma que la situació és de normalitat i que en cap cas se superen els 10 minuts per travessar els controls. Diuen que es van adaptant a la demanda, tot i que admeten que les noves incorporacions es poden dilatar, perquè el personal de l’aeroport necessita una formació més específica.

Per la seva banda, AENA puntualitza que els volums de tràfic actuals a Palma són similars als d’abans de la pandèmia, i admet que els temps són més alts que durant la pandèmia, però defensa que no superiors a 10 minuts. Assegura que les empreses es troben ara en procés d’adaptar la plantilla a l’activitat actual.

La Policia Nacional també es queixa d’una manca de personal que ocasiona llargues coes al control de fronteres de l’aeroport. Demanen que es reforci el personal per solucionar aquesta situació.

02/05/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris