societat

La marinera Beatriz Torres lluita per obrir el món de la mar a les dones

Es tracta de l'única dona de les Illes enrolada en una barca de bou

La+marinera+Beatriz+Torres+lluita+per+obrir+el+m%C3%B3n+de+la+mar+a+les+dones

Ser dona en un món d’homes. L’expressió podria aplicar-se perfectament a na Beatriz, una madrilenya resident a Menorca que s’ha fet un lloc en una professió en la qual les dones acostumen a tenir una presència gairebé invisible: la de marinera. A IB3 Notícies hem volgut saber com és el dia a bord d’una barca de bou d’aquesta dona que trenca motlles en un sector tradicionalment masculinitzat.

Les cinc del capvespre, i com cada dia, el vaixell Pito Quintana torna al port de Maó després d’una dura jornada de pesca en alta mar. A dins de la barca bou, hi conviuen el patró, dos mariners i una marinera, na Beatriz, de 42 anys i que ha fet més de mitja vida a Menorca. Un fet gens habitual. I és que el món de la mar s’associa, encara avui, majoritàriament a un món d’homes.

En un sector molt masculinitzat, el cas de na Beatriz sorprèn encara més, si es té en compte que abans d’enrolar al vaixell, el seu contacte amb el món de la mar era pràcticament inexistent. Quan les circumstàncies es presentaren, ella, però, no s’ho pensà dues vegades.

Això no fa per tu… o aquesta és una feina d’homes. Són algunes de les expressions que les dones que obren barreres en sectors amb una forta presència masculina acostumen a escoltar. A na Beatriz, però, res no l’ha aturada.

Beatriz Torres, l’única marinera enrolada en una barca de bou de totes les Illes que demostra, amb el seu testimoni, que el canvi és possible.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Juana marin 08/03/2020

    Eres una campeona y un ejemplo para las mujeres

Cercador |


més contingut relacionat

La FEBT demana l’ajornament de la limitació a 80km/h de la Via Cintura de Palma

La Federació Balear de Transports sol·licita que s'habiliti un nou carril en ambdues per al transport professional, per al transport...

Detingut un dels manifestants que el passat dia 12 va rompre un vidre del Parlament

Delegació del Goven el sancionarà amb 30.000 euros per posar en perill la seguretat ciutadana

L’Aeroport d’Eivissa torna a presentar una imatge similar als inicis de la pandèmia

Grups de guàrdies civils vigilen que ningú surti d'Eivissa sense causa degudament justificada

Els tests massius a Sant Antoni detecten 69 positius d’entre 5.443 proves fetes

Dijous, 28 de gener, el dispositiu de filtratge començarà al poliesportiu Municipal de Santa Eulària.