X

La meitat de les Balears té un excés de greix corporal

Segons un estudi d'ADEMA, l'obesitat afecta persones cada vegada més joves

22/04/2024

La meitat de les Balears té un excés de greix corporal

 Gairebé la meitat dels habitants de les Balears entre 18 i 65 anys tenen un excés de greix corporal. És la conclusió d’un estudi elaborat per l’Escola Universitària ADEMA, adscrita a la UIB. S’hi destaca l’elevat nivell de sedentarisme i l’escàs seguiment d’una dieta mediterrània.

Mantenir bona salut i, a la vegada, acceptar la diversitat corporal. És la premissa amb què els nutricionistes creuen que s’ha d’atacar l’obesitat; des del punt de vista dietètic, però també del psicològic i del social. Giuseppe Russolillo, president de la Conferència Mundial d’Associacions de Dietètica, assegura: “A més de l’abordatge nutricional i dietètic, se n’ha de fer un de psicològic. No podem desatendre la part de salut mental i relació emocional amb el menjar, però a més dels tractaments nutricionals i psicològics que poguem fer, hem de fer un canvi en la societat i començar a parlar de la diversitat corporal”.

Aquest serà un dels temes que marcaran la tercera edició de la Nutrition Week, organitzada per l’Escola Universitària ADEMA. S’ha presentat avui horabaixa, juntament amb un estudi que indica que gairebé la meitat de la població és sedentària, no segueix una dieta mediterrània i té un excés de greix corporal. Hi influeix molt el nivell socioeconòmic. “Pertànyer a classes socials més desafavorides quasi duplica i en alguns casos, gairebé triplica la prevalença de l’obesitat en les classes més afavorides”, diu Ángel Arturo López, director de publicacions d’ADEMA.

Una de les tendències que més preocupa els experts és que l’obesitat i els hàbits que hi van associats apareixen, de cada vegada, en persones més joves.

22/04/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris