economia

Balears es ven al millor postor estranger: el 50% de les noves promocions s’ofereixen directament a forans i a partir dels 500.000 euros

Promotores i agències immobiliàries internacionals controlen un mercat que viu un any rècord, amb un creixement de vendes d'entre el 30% i el 50%

Balears+es+ven+al+millor+postor+estranger%3A+el+50%2525+de+les+noves+promocions+s%26apos%3Bofereixen+directament+a+forans+i+a+partir+dels+500.000+euros

La gran demanda d’habitatge per part de compradors estrangers ha fet que més de la meitat de les promocions que es fan a les Balears estiguin destinades a aquest mercat, segons dades dels promotors.

Un exemple del ‘boom’ que viu el sector és Sa Puntassa, a Peguera. És la major promoció en aquests moments a la zona del Ponent de Mallorca. S’hi construeixen 9 edificis amb 72 apartaments amb preus mínims de 850.000 euros per als apartaments de dos habitacions, i a partir de dos milions per als àtics amb tres habitacions. Una promoció de luxe de la promotora Peak One destinada al mercat europeu, que es publicita únicament en anglès i alemany i que ja ha venut el 50% dels habitatges un any abans del final previst de les obres, el 2022.

Les Balears és la comunitat amb més percentatge de compra per part d’estrangers, un 30%, una proporció que ha crescut 8 punts respecte de 2019. Les operacions s’han disparat enguany especialment a partir de la primavera, quan es van relaxar els confinaments a Europa. “Molts compradors estrangers d’alt poder adquisitiu van arribar amb la idea d’adquirir un habitatge a les Balears de manera immediata per passar-hi l’estiu”, explica Hans Lenz, directiu d’Engel & Völkers i president d’ABINI, l’associació d’immobiliàries enfocades al mercat forani. Preveuen un any rècord, amb un creixement de vendes d’entre el 30% i el 50%. “Els compradors volen una segona residència i moltes vegades acaben vivint a les Illes gràcies al teletreball”, afegeix Lenz.

Amber Village, a prop del Port d’Andratx, es comercialitza amb una visita virtual i personalitzada a una de les 24 cases que es venen per un preu mitjà superior als 2 milions d’euros. Sobre el terreny, a la zona de Can Borràs, l’activitat constructora és intensa. Hi ha altres promocions en marxa i els compradors a aquesta zona són molt majoritàriament estrangers. “També s’ha reactivat la compra per part d’espanyols, que veuen l’habitatge com una inversió segura a les Balears”, diu Lenz.

Segons l’Associació de Promotors de les Balears (Proinba), dels 1.500 habitatges que es construeixen a les Illes, entre 750 i 800 estan destinats als compradors estrangers i el volum de negoci supera de llarg el 60 per cent del total, ja que les inversions són superiors a les del mercat nacional. Un 75% de les promotores que es dediquen al segment internacional també són estrangeres: Domus Vivendi, PH Homes i Xojay són algunes de les més implantades.

Promotors i agents immobiliaris reconeixen que els preus amb els quals treballen són massa alts per a la gran majoria dels residents espanyols i veuen això com un problema. “Amb un preu del sòl tan alt a les illes i costos de material en ascens, als promotors se’ns fa molt difícil treure al mercat promocions a les àrees urbanes més demandades de Mallorca i Eivissa per davall de 300.000 euros”, explica Luis Martín, president de Proinba.

A la zona de Nou Llevant de Palma, una àrea de creixement estratègic per a la capital balear, els preus per damunt dels 4.000 € / m2 estan fent que una bona part dels compradors també siguin estrangers.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Acord tancat: puja 15 euros el salari mínim fins als 965 euros a partir de l’1 de setembre

En un comunicat conjunt, asseguren que el Govern espanyol i els sindicats es comprometen al compliment de l'objectiu de situar...

El trànsit de creuers a l’octubre superarà el d’abans de la pandèmia

El nombre d'escales progaramades a les Illes es dispara: en són 86, un 95% més que al setembre