societat

Els projectes de geriàtrics a Menorca permetran crear 315 noves places i cobrir tota la demanda de l’illa

Quatre municipis promouen residències de nova construcció i altres tres les amplien


La meitat dels municipis de Menorca promouen la construcció de noves residències geriàtriques, que també es volen ampliar en altres tres pobles. El darrer és Alaior, que cedeix terrenys al Govern per aixecar-ne una nova llar d’ancians. Així es crearan un mínim de 315 places geriàtriques noves, quasi tantes com les que Menorca acumula en llista d’espera.

La declaració d’interès autonòmic aprovada ahir pel Govern de la primera residència geriàtrica des Castell accelera el projecte, que es preveu que es pugui licitar a finals d’any. La ubicació inicial, al solar d’una urbanizació, es va canviar per aquest antic quarter, una vegada les antigues casernes varen passar a mans públiques. Tendrà 60 places.

Alaior ha posat aquest terreny municipal a disposició del Govern perquè hi construeixi un nou centre de dia i un geriàtric. La manca de places al Centre des Ramal, l’únic que hi ha, fa que molta gent gran del municipi, el tercer més poblat de Menorca, hagi de desplaçar-se a altres pobles.

Es Migjorn té previst construir l’any que veu el seu primer geriàtric amb 32 places i Ciutadella acaba de començar el projecte d’ampliació de l’actual per donar sortida a les 70 persones que hi ha en llista d’espera, una vegada la Clínica Juaneda deixi les dependències municipals. Maó, per la seva banda, és a punt de començar les obres d’una nova residència per a gent gran de 120 places al quarter de Santiago.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’ajuntament de Palma vol ampliar la xarxa d’horts urbans amb 100 parcel·les més

Pedro Puertas, el propietari més veterà, ens explica la seva experiència

Els 193 migrants arribats a Balears quedaran un màxim de 72 hores a un espai del quarter de Son Tous

No els poden retornar a Algèria perquè la frontera continua tancada

Carme Ruscalleda: “L’oliaigua és un monument culinari”

La xef catalana ha clausurat la fira Arrels posant en valor l'herència gastronòmica de cada regió

Armengol envia un missatge “d’ànim” per als veïnats de La Palma

La presidenta del Govern demana que tenguin molta prudència