X

La Menorca Talaiòtica, a les portes de ser declarada Patrimoni de la Humanitat

Es tracta de la culminació de 13 anys de feina i del reconeixement mundial de l'excepcionalitat de monuments com la Naveta des Tudons o les taules prehistòriques

17/09/2023

La Menorca Talaiòtica, a les portes de ser declarada Patrimoni de la Humanitat

Cristina Tomás

Queden poques hores perquè Menorca faci una passa de gegant en posicionament internacional. El Comitè de la UNESCO votarà demà la inclusió de la Menorca Talaiòtica en la llista de Patrimoni de la Humanitat. Es tracta de la culminació de 13 anys de feina i del reconeixement mundial de l’excepcionalitat de monuments com la Naveta des Tudons o les taules prehistòriques.

Només queda una passa perquè la cultura talaiòtica situï Menorca en el mapa de llocs d’excepcional singularitat del món. El Patrimoni de la Humanitat és a punt d’engreixar la llista de 1.121 meravelles culturals i naturals i l’ICOMOS (l’òrgan assessor de la Unesco) considera que els jaciments prehistòrics de Menorca n’han de ser els següents.

Han estat 13 anys de feina per demostrar, no només que monuments com les taules, les navetes d’enterrament o les cases circulars de l’arquitectura talaiòtica menorquina son elements únics al món, sinó que la seva excepcional conservació i llegat cultural formen part indissociable del paisatge de l’illa.

Aquest dilluns, a Riad, els estats membres del Comitè de Patrimoni de la UNESCO votaran la declaració de la Menorca Talaiòtica com a Patrimoni Mundial. S’espera que el prestigiós títol donarà visibilitat internacional a l’illa, que hi afavorirà el turisme cultural i l’accés a fons econòmics tant per a la investigació científica com per a la preservació dels jaciments.

17/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris