X

La Menorca Talaiòtica, la gran aposta d’Espanya a ser declarat Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO el 2023

L'Aràbia Saudita pren la presidència del Comitè, i el progrés de la candidatura es desencalla

12/12/2022

La Menorca Talaiòtica, la gran aposta d’Espanya a ser declarat Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO el 2023

La cultura talaiòtica de Menorca es podria convertir, el mes de gener, en Patrimoni Mundial de la Humanitat de la UNESCO. El ministre de Cultura, Miquel Iceta, ha expressat aquest dilluns a Menorca la seva màxima confiança en la declaració, la número 50 de l’Estat. Ha estat durant la visita que ha fet al poblat talaiòtic de Trepucó, a Maó, on s’han invertit més de mig milió d’euros en la seva conservació.

El camí perquè la Menorca Talaiòtica passi a engrossir la nòmina de béns espanyols que són Patrimoni Mundial sembla més clar, després que avui el Comitè de Patrimoni Mundial de la UNESCO hagi acordat que al gener es designarà el dia i el lloc per decidir els nous membres de la llista mundial. La confiança al Ministeri de Cultura, que dona suport a la designació, és absoluta. Per reforçar l’aposta menorquina, el ministre Miquel Iceta el poblat de Trepucó. És un dels jaciments on ha actuat el Consell amb càrrec a la subvenció nominativa d’1 milió d’euros atorgada pel Ministeri per donar suport a la candidatura. Assegura que la proposta menorquina ha assolit el “pun de maduració” perquè, aquest cop sí, aconsegueixi triomfar.

La reunió extraordinària del Comitè, celebrada aquest dilluns a París amb la presidència de l’Àràbia Saudita, que pren així el relleu a Rússia, sembla desencallar definitivament el progrés de la candidatura.

El projecte de subvenció en el qual s’engloba l’actuació realitzada a Trepucó inclou també la intervenció del Consell al poblat talaiòtic de Torre d’en Galmés, a Alaior.

12/12/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris