Paral·lelament, el Consell fa feina perquè els propietaris de finques on s'ubiquen jaciments en puguin treure rendiment
Dels 280 jaciments que conformen la Menorca Talaiòtica Patrimoni de la Humanitat, la immensa majoria són de propietat privada: Només 3 dels 23 més representatius són de titularitat pública. Però el Pla de Gestió elaborat pel Consell preveu un procediment perquè els propietaris els puguin obrir al públic i explotar-los econòmicament. Un dels principals reptes que comença a abordar l’administració insular.
Però per poder cobrar entrada per visitar els jaciments més emblemàtics també se n’han de complir unes obligacions de conservació, gestió i difusió, entre d’altres. Per això, l’Associació de Propietaris de Jaciments Talaiòtics demana suport i màxima implicació al Consell. També per promocionar la Menorca Talaiòtica i atraure visitants. Consideren que hi ha un bon marge per créixer i, apunten, que amb una bona promoció, suficient planta hotelera oberta i connexions aèries, s’assolirà un increment de visitants d’entre un 5% i un 10%, especialment fora de temporada; previsió que comparteixen els representants polítics del Consell.
De moment, el reconeixement com a patrimoni de la humanitat ja té una bona resposta a Menorca. Demà divendres el poblat de Son Catlar (Ciutadella) n’acollirà l’acte de celebració amb les entrades esgotades de fa temps i divendres, al poblat de Trepucó (Maó) s’hi projectarà un videomapatge que recorre la gènesi i l’evolució de la cultura Talaiòtica.
El jove jugador de Palma s'entrena i juga a Mèxic des de l'estiu