X

La Menorca Talaiòtica Patrimoni de la Humanitat pot atreure entre un 5% i un 10% més de visitants fora de temporada

Paral·lelament, el Consell fa feina perquè els propietaris de finques on s'ubiquen jaciments en puguin treure rendiment

28/09/2023

La Menorca Talaiòtica Patrimoni de la Humanitat pot atreure entre un 5%25 i un 10%25 més de visitants fora de temporada

Redacció

Dels 280 jaciments que conformen la Menorca Talaiòtica Patrimoni de la Humanitat, la immensa majoria són de propietat privada: Només 3 dels 23 més representatius són de titularitat pública. Però el Pla de Gestió elaborat pel Consell preveu un procediment perquè els propietaris els puguin obrir al públic i explotar-los econòmicament. Un dels principals reptes que comença a abordar l’administració insular.

Però per poder cobrar entrada per visitar els jaciments més emblemàtics també se n’han de complir unes obligacions de conservació, gestió i difusió, entre d’altres. Per això, l’Associació de Propietaris de Jaciments Talaiòtics demana suport i màxima implicació al Consell. També per promocionar la Menorca Talaiòtica i atraure visitants. Consideren que hi ha un bon marge per créixer i, apunten, que amb una bona promoció, suficient planta hotelera oberta i connexions aèries, s’assolirà un increment de visitants d’entre un 5% i un 10%, especialment fora de temporada; previsió que comparteixen els representants polítics del Consell.

De moment, el reconeixement com a patrimoni de la humanitat ja té una bona resposta a Menorca. Demà divendres el poblat de Son Catlar (Ciutadella) n’acollirà l’acte de celebració amb les entrades esgotades de fa temps i divendres, al poblat de Trepucó (Maó) s’hi projectarà un videomapatge que recorre la gènesi i l’evolució de la cultura Talaiòtica.

28/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris