X

La declaració de la Menorca Talaiòtica Patrimoni de la Humanitat pot ser clau per al creixement sostenible de l’illa

Algunes dades ja recullen un augment de l'interès pel turisme cultural; en concret, pel talaiòtic

19/09/2023

La declaració de la Menorca Talaiòtica Patrimoni de la Humanitat pot ser clau per al creixement sostenible de l’illa

El pla de gestió de la Menorca Talaiòtica recomana organitzar viatges de familiarització per a premsa. Es tracta de captar un tipus de turisme que, habitualment, viatja fora de temporada alta, és respectuós amb l’entorn i té un elevat nivell de despesa en destí. Un potencial que el president del Cercle d’Economia de Menorca, Francisco Tutzó, espera i desitja que se sàpiga explotar i conservar.

El pes -creixent- de la Menorca Talaiòtica també s’ha començat a entreveure a les xarxes socials, fins i tot abans del nomenament com a patrimoni de la humanitat. Els experts en anàlisi de dades sobre tendències turístiques de Mabrian Technologies destaquen que el percentatge de quota de la Menorca Talaiòtica a les xarxes ha passat d’un 1% l’any passat a un 2,5% enguany. A més, en aquest àmbit, el cultural també és el primer producte turístic de Menorca en temporada baixa (d’octubre a març), amb un 20% de quota.

Però la imatge de la Menorca Talaiòtica s’explota, cada vegada més, en tota mena de productes. Es tracta de joies, embotits, licors, vi, camisetes o diferents tipus de records. També les guies sobre aquest patrimoni tenen bona sortida, segons exposa la propietària de la llibreria Sa Catòlica, entre un tipus de client que respon a la voluntat comuna de desestacionalitzar el turisme.

19/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT