X

La menorquina Ariadna Fortuny guanya el premi a millor guió al Festival de Cine de Gijón pel film ‘Un sol radiant’

Es tracta del primer llargmetratge de l'alaiorenca que va coodirigir junt amb Clàudia Garcia, Mònica Cambra, Lucía Herrera, Belén Puime i Mònica Tort com a resultat del seu projecte final de grau

27/11/2023

La menorquina Ariadna Fortuny guanya el premi a millor guió al Festival de Cine de Gijón pel film ‘Un sol radiant’

D'esquerra a dreta, Mónica Tort, Clàudia García, Ariadna Fortuny, Mónica Cambra i Lucía Herrera.

La menorquina Ariadna Fortuny (Alaior, 1998) s’ha emportat junt amb Clàudia Garcia de Dios el premi a millor guió en el Festival Internacional de Cine de Gijón en la categoria de cinema espanyol pel film ‘Un sol radiant’, coproduït per IB3. Una 61a edició, que va començar la setmana passada i que va acabar dissabte en la gala de clausura amb l’entrega dels premis del palmarès on el film ‘De facto’, de la directora bosniana Selma Doborac, es va emportar el premi més important, el de millor llargmetratge.

‘Un sol radiant’ és el projecte col·lectiu d’Ariadna Fortuny, Clàudia Garcia, Mònica Cambra, Lucía Herrera, Belén Puime i Mònica Tort en què culmina el seu treball de final de grau a la Universitat Pompeu Fabra i que va ser estrenada aquest passat març en el marc del D’A Film Festival Barcelona, després de guanyar a l’edició del 2022 el premi en la categoria D’A Film Lab i van aconseguir 20.000 euros que destinaren a la postproducció del film, baix la productora Atiende Films. L’alaiorenca ja va coodirigir junt amb Mònica Cambra el curtmetratge ‘Els esvaïts’.

La història conta la vida de na Mila, d’onze anys, que afronta els últims dies de vida abans de la fi del món. Al mateix temps que lluita per comprendre la complexitat de la mort, també intenta mantenir la seva família unida amb la celebració d’una festa per al moment final. Un film protagonitzat per Laia Artigas (‘Estiu 1993’) i Núria Prims (‘Incerta Glòria’).

El jurat de la categoria Cine Espanyol del Festival de Gijón està integrat per Natalia Cabral, Juan Vicente Córdoba i Alejandra Mora. Una categoria en què també es destaca la menció especial de guió a Samu Fuentes per la pel·lícula ‘Los últimos pastores’, i el premi a millor pel·lícula ‘On the Go’, de María Gisèle Royo i Julia de Castro.

27/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris