X

La Mesa del Parlament rebutja la petició de Més per Menorca perquè no tramiti el decret d’impuls econòmic

La mesura que genera més discrepàncies és la que permet ampliar la superfície dels establiments turístics fins al 15%

28/05/2020

La Mesa del Parlament rebutja la petició de Més per Menorca perquè no tramiti el decret d’impuls econòmic

Axel Camarasa

La Mesa del Parlament rebutja la petició de Més per Menorca perquè aturi la Llei de mesures urgents contra la pandèmia i permet la seva tramitació parlamentària. La Junta de Portaveus ha conclòs que la Mesa no te potestat per entrar en el fons de la qüestió i que ha de ser la càmera qui resolgui. Més per Menorca lamenta aquesta decisió. Havia registrat dos escrits argumentant que el decret és contrari a l’Estatut d’Autonomia. D’una banda, perquè modifica pressupostos i, de l’altra, perquè entenen que també implica afectacions en el caràcter finalista de l’impost de turisme sostenible. Per això, reclamaven informes jurídics i l’opinió del Consell Consultiu sobre l’adequació del decret a la legalitat.

El decret de mesures urgents preveu actuacions en molts àmbits. Una de les que ha aixecat més polseguera és l’ampliació de fins al 15% de la superfície dels establiments turístics sense necessitat de llicència municipal. El conseller socialista Miquel Company defensa aquesta mesura per la importància de crear llocs de feina en el sector de la construcció i la necessitat d’ajudar el sector terciari, que patirà especialment els efectes de la pandèmia. En una entrevista a IB3 Ràdio, Company es mostra obert a negociar el percentatge del 15%, però recorda que cada projecte ha de comptar amb un informe favorable del departament d’Ordenació del Territori i garantir millores per als establiments.

Més crítics es mostren els seus socis de Govern. Més per Menorca i Unides Podem consideren el decret contrari a l’Estatut i mantenen que s’ha fet per acontentar el lobby hoteler.

28/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris