política

La Mesa del Parlament rebutja la petició de Més per Menorca perquè no tramiti el decret d’impuls econòmic

La mesura que genera més discrepàncies és la que permet ampliar la superfície dels establiments turístics fins al 15%


La Mesa del Parlament rebutja la petició de Més per Menorca perquè aturi la Llei de mesures urgents contra la pandèmia i permet la seva tramitació parlamentària. La Junta de Portaveus ha conclòs que la Mesa no te potestat per entrar en el fons de la qüestió i que ha de ser la càmera qui resolgui. Més per Menorca lamenta aquesta decisió. Havia registrat dos escrits argumentant que el decret és contrari a l’Estatut d’Autonomia. D’una banda, perquè modifica pressupostos i, de l’altra, perquè entenen que també implica afectacions en el caràcter finalista de l’impost de turisme sostenible. Per això, reclamaven informes jurídics i l’opinió del Consell Consultiu sobre l’adequació del decret a la legalitat.

El decret de mesures urgents preveu actuacions en molts àmbits. Una de les que ha aixecat més polseguera és l’ampliació de fins al 15% de la superfície dels establiments turístics sense necessitat de llicència municipal. El conseller socialista Miquel Company defensa aquesta mesura per la importància de crear llocs de feina en el sector de la construcció i la necessitat d’ajudar el sector terciari, que patirà especialment els efectes de la pandèmia. En una entrevista a IB3 Ràdio, Company es mostra obert a negociar el percentatge del 15%, però recorda que cada projecte ha de comptar amb un informe favorable del departament d’Ordenació del Territori i garantir millores per als establiments.

Més crítics es mostren els seus socis de Govern. Més per Menorca i Unides Podem consideren el decret contrari a l’Estatut i mantenen que s’ha fet per acontentar el lobby hoteler.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Una denúncia del PP per la cessió il·legal d’un solar municipal provoca la dimissió del regidor de SOM Es Castell Gonçal Seguí

Per a SOM es tracta d'un "error administratiu", però des del PP estudien ja s'hi se'n poden derivar responsabilitats en...

El PSOE d’Eivissa retreu a Vicent Marí ‘no tenir clar’ ni el model turístic ni el de territori

Per la seva part, el president del Consell farà balanç del seu primer any de legislatura a la institució diumenge...

Exigeixen als polítics ‘no acotar el cap’ davant el canvi climàtic

Una quinzena d'integrants d'Extinction Rebellion han plantat banderetes de colors a platja d'en Bossa

Govern i agents socials escenifiquen unitat davant la crisi econòmica

El document signat inclou mesures genèriques per protegir el teixit empresarial i els llocs de feina