La millora competitiva de l’Hestia Menorca no basta per sorprendre el San Pablo Burgos (82-90)

El cor i l'energia de l'equip permeten jugar de tu a tu al colíder i el resorgir anotador de Clevin Hannah (17 punts i 5 triples), lluitar per la victòria fins al darrer minut

26/11/2023

14

L‘Hestia Menorca va patir la quarta derrota consecutiva contra el San Pablo Burgos (82-90), el colíder de la LEB Or. Tanmateix, en aquesta ocasió ho va fer oferint una millor versió competitiva i disputant la victòria a un gran rival fins al darrer minut.

L’Hestia Menorca es va reconciliar amb la seva versió més competitiva contra un dels transatlàntics de la categoria… tot i que el San Pablo Burgos va colpejar primer. El partit naixia amb un parcial de 0-13. Luke Fischer, màxim anotador del partit amb 25 punts, era imparable des de qualsevol posició i el marcador assenyalava un preocupant 26-42 camí al descans. Però aquest candidat a l’ascens es va topar amb l’energia i el cor de jugadors com Emil Stoilov. El búlgar, autor de 13 punts, representà a la perfecció la resistència insular.

L’Hestia Menorca guanyava el segon i el tercer parcial, i reduïa la diferència a dos punts (59-61), tot i no disposar de Pol Molins i només sis minuts de Víctor Arteaga, per problemes físics. Lapornik i Barrera, amb dos triples cadascun, semblaven fermar el triomf visitant: 63-78 a l’equador del darrer quart. Llavors despertà el talent anotador de Clevin Hannah. El base nord-americà va anotar 17 punts i cinc triples a la segona part, per opositar a la victòria fins al darrer minut, amb un 80-85.

Finalment, la resurrecció de Hannah no va bastar i un parell d’errors finals van decantar el triomf del cantó burgalès: 82-90, però amb una grada bolcada amb aquesta versió dels menorquins.

Al partit hi va assistir Tom Digbeu, la darrera incorporació de l’Hestia Menorca. L’aler cedit pel Gran Canària va arribar a l’illa a temps per presenciar el partit dels seus nous companys. Ho va fer al costat d’Héctor Alderete, que es recupera d’una lesió i aprofità per visitar el seu germà, el capità de l’Hestia, Diego Alderete.