societat

La mina de coure de l’Illa d’en Colom abastia tot l’arxipèlag mil anys abans de Crist

Ho demostra la localització d'objectes a Mallorca i a les Pitiüses fabricats a partir de materials de coure extrets d'aquesta mina

La+mina+de+coure+de+l%27Illa+d%27en+Colom+abastia+tot+l%27arxip%C3%A8lag+mil+anys+abans+de+Crist

Les Illes estaven en contacte durant l’Edat del Bronze. Ho asseguren les investigacions que la Universitat de les Illes Balears fa sobre el jaciment de sa Mitja Lluna, a l’Illa d’en Colom, a Menorca. Un jaciment molt especial perquè es tracta d’una mina de coure que es va explotar més de mil anys abans de Crist.

Ubicada a l’Illa d’en Colom, la mina va ser explotada, segons les restes de ceràmica i d’eines litíques que hi han trobat els arqueòlegs, durant l’Edat del Bronze, més de mil anys abans de Crist. També destaca la localització d’objectes a Mallorca i a les Pitiüses fabricats a partir de materials de coure extrets d’aquesta mina, cosa que explica el contacte entre illes durant l’època.

El d’enguany és el segon estiu que un equip d’investigació de la UIB treballa en l’estudi sobre sa Mitja Lluna, l’única explotació prehistòrica de coure documentada a les Illes Balears, i que va ser descoberta ara fa deu anys.

Està previst que la investigació a sa Mitja Lluna duri com a mínim tres anys més i que les noves troballes permetin conèixer, encara més, el nostre passat talaiòtic.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Favàritx només és accessible des d’aquest dissabte en autobús

La decisió del Consell d'avançar en onze dies l'entrada en servei del transport públic ha provocat el caos circulatori a...

Les pluges més molestes, les de fang

Els negocis de rentar cotxes han tengut un bon dia

“Mou-te” una forma de fomentar el desenvolupament físic i social a la segona i tercera edat

Funciona a 15 municipis amb manco de 4.000 habitants a Mallorca

Els experts alerten als joves de no incórrer en conductes de risc per les festes “perdudes”

La pandèmia, segons projecte jove, ha repercutit en una reducció en el consum de drogues i alcohol