X

La ministra Celaá proposa habilitar aules a l’aire lliure o a la biblioteca del centre escolar per prevenir el coronavirus

La ministra ha apuntat que seria bo aprofitar "el bon temps que fa en aquest país" tot i que ha matisat que són els centres els qui han de decidir on es farà classe

14/06/2020

La ministra Celaá proposa habilitar aules a l’aire lliure o a la biblioteca del centre escolar per prevenir el coronavirus

La ministra d’Educació i Formació Professional, Isabel Celaá, ha proposat “habilitar aules a la biblioteca o a l’aire lliure, sota el sostre del pati”, per ampliar els espais disponibles per fer classe en el pròxim curs respectant la distància de seguretat pel coronavirus.

“Hem d’aprofitar el bon temps que fa en aquest país”, ha dit en una entrevista a La Vanguardia, tot i que ha matisat que són els centres els qui han de decidir on es farà classe. Aquestes són mesures conjunturals, ha mantingut: “Confiem que arribi aviat una vacuna o un tractament. Això és un ‘arreglem-nos com puguem’, mentre el virus estigui present”.

També ha recordat que les autoritats competents per fixar l’horari escolar a partir de setembre són les conselleries de les comunitats autònomes, i ha afegit que els plans docents es readaptaran després de l’aturada durant l’estat d’alarma, la qual cosa “no és retallar currículum”.

Pel que fa a la qüestió de si les escoles podien haver obert abans, ha respost que no: “Fer prediccions cap al passat no serveix”, i ha destacat que el 14 de maig la Societat Espanyola de Pediatria va advertir de la dificultat de mantenir les distàncies entre els més petits.

MÀSCARA A LES AULES:

Sobre el fet que només els menors de 10 anys puguin anar sense màscara al col·legi al setembre, ha explicat que alguns consellers van demanar “més flexibilitat” en aquesta mesura, i que el seu Ministeri el traslladarà al de Sanitat. “No hi ha una ratlla definida per a aquests grups estables convivencials, que són com a famílies. Potser el grup ideal de 15 alumnes acaba sent major”, ha explicat.

Quant als professors que estiguin en situació de risc, ha dit que si algú d’ells considera que “no està controlada la seva malaltia, haurà de connectar amb prevenció de riscos laborals i, si no pot treballar, serà substituït”.

DIGITALITZACIÓ:

Després de constatar que hi ha “milers d’infants desconnectats”, el Govern signarà un pla de digitalització amb les comunitats autònomes, finançat amb fons Feder, per a poder garantir que cada alumne tingui un ordinador o una tauleta.”L’escola és insubstituïble. Però la digitalització és fonamental per als alumnes d’avui”, i ha afirmat que s’ha avançat molt en aquest àmbit durant els últims mesos, després de la substitució de les classes presencials per la docència en línia.

14/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT