X

La mirada de Donald Murray a Mallorca tanca itinerància a la Fundació Coll Bardolet

Valldemossa acull la darrera aturada d'aquesta mostra que recull fins a 77 instantànies que el fotògraf canadenc va fer a l'illa

10/05/2023

La mirada de Donald Murray a Mallorca tanca itinerància a la Fundació Coll Bardolet

Miquel García

Donald G. Murray era, diu la seva vídua, Aina Pascual, un enamorat del patrimoni. Un bé més que abundant a Mallorca, illa on va arribar l’any 1979 i on va residir fins que va morir l’any 2021. Des de la seva arribada, va recórrer l’illa de cap a peus i, a poc a poc, va anar retratant-la amb múltiples tècniques fotogràfiques. Això sí, amb el patrimoni sempre en el centre del seu treball. Patrimoni divers, ja fos arquitectònic, cultural, gastronòmic o paisatgístic.

Murray, nascut al Canadà, ja havia viatjat per mig món abans d’establir-se a Mallorca, on va arribar seguint les passes d’Aina Pascual, a qui va conèixer l’any 1977 quan la mallorquina es trobava de viatge prop de Vancouver.

A l’illa va retratar milers de racons, postes de sol, paisatges rurals i salvatges, a més de casals senyorials, immobles de l’Església, militars i altres joies arquitectòniques, i va ser un dels impulsors d’ARCA. Ara, i fins a finals de juliol, un recull de 77 fotografies de Murray s’exposen a la Fundació Coll Bardolet, on aquesta mostra tanca itinerància després de passar pel Convent de les Caputxines, a Palma, i per Can Gelabert, a Binissalem.

10/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Antonio Ribas 30/07/2023

    Hasta qué día es la?Exposición de Donald Murray en Fundación Coll Bardolet en Valldemossa?
    Gracias