X

Son Santjoan disposarà de 160 milions d’euros per finançar la reforma de la terminal de passatgers

El projecte inclou l'optimització de les àrees comercials i de gestió de passatgers, la millora dels serveis de la terminal com l'electricitat, la climatització o els sistemes informàtics

14/05/2024

Son Santjoan disposarà de 160 milions d’euros per finançar la reforma de la terminal de passatgers

El Banc Europeu d’Inversions (BEI) i Aena han signat un préstec de 160 milions d’euros per a finançar la modernització de la terminal de passatgers de l’Aeroport de Palma, en el marc d’un projecte que és considerat com a estratègic per al Document de Regulació Aeroportuària 2022-2026 (DAURA II).

El projecte, que també s’emmarca en la Política de Finançament per al Transport del BEI, inclou la modernització de l’edifici terminal de passatgers incloent l’optimització de les àrees comercials i de gestió de passatgers, la millora dels serveis de la terminal com a electricitat, climatització o sistemes informàtics, ha explicat Aena en una nota.

També es preveuen inversions en matèria de seguretat, una millora del sistema de tractament d’equipatges i una adequació dels sistemes i equips de detecció i resposta de salvament i extinció d’incendis.

Aquesta operació destaca, a més, per la seva contribució a la cohesió a la Unió Europea, ja que el 100% de la inversió tindrà lloc a les Balears.

Detalladament, el BEI finança projectes que impulsen un transport més ecològic, segur i accessible d’acord amb la seva Política de Finançament per al Transport, actualitzada el juliol de 2022 després de l’adopció del Full de ruta del Banc del Clima i el Pacte Verd Europeu.

Aquesta política estableix les prioritats d’inversió per a abordar els reptes del sector del transport i, per tant, les que tindran un major impacte en la transformació del sector cap a un model més sostenible.

14/05/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris