X
10

La 13a edició de la Mostra de Cinema de Muntanya de Palma programa 10 llargs i 9 curts documentals

Del 17 al 25 d'octubre, hi haurà exposició i venda de llibres, xerrades i, com a novetat, projeccions de curts d'animació per a infants i contacontes

11/10/2022

La 13a edició de la Mostra de Cinema de Muntanya de Palma programa 10 llargs i 9 curts documentals

La Mostra de Cinema de Muntanya de Palma se celebrarà del 17 al 25 d’octubre a quatre espais de projecció: el centre de Cultura Sa Nostra, el teatre Xesc Forteza, el teatre Mar i Terra i la biblioteca infantil Nou Llevant. El programa preveu la projecció de 10 pel·lícules documentals recents, de les quals, dues són estrena absoluta: ‘Mallorca, l’illa mare’ i ‘Vall de Rolwaling, Dolma Kang’.

Per al coordinador de la mostra, Bartomeu Tomàs, aquesta selecció de pel·lícules va més enllà de la gesta esportiva i el fer cim i assegura que endinsa l’espectador en històries de conservació, respecte a les cultures minoritàries, les discapacitats o el feminisme, amb la història de l’escaladora Nasim a ‘Climbing Iran’. De fet, Tomàs explica que la compatibilitat de la conservació dels ecosistemes muntanyencs amb l’ús públic “és un eix fonamental” del festival.

Aquesta 13a mostra també preveu la projecció de 9 curts documentals, seleccionats d’entre prop de 300 de tot el món, i serà el públic qui atorgarà el guardó. A més de les xerrades, la venda de llibres, els convidats de renom, com Horacio Llorens, Jordi Pons o Carmina Balaguer, enguany, com a novetat, hi haurà una projecció de curts d’animació per a infants i un contacontes.

La mostra de cinema de muntanya arriba a aquesta tretzena edició amb més de 168 documentals projectats i més de 23 mil espectadors. IB3 és mitjà col·laborador de la mostra.

11/10/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT