X

La Mostra OUT! arriba a la sisena edició amb més dies d’activitats

El programa arrenca aquest dimecres i es perllongarà fins al pròxim 28 de setembre

18/09/2023

La Mostra OUT! arriba a la sisena edició amb més dies d’activitats

Redacció

Haver passat la barrera dels cinc anys és, per als organitzadors de la Mostra de cinema LGTBIQ+ de les Illes Balears OUT tota una fita. Enguany n’encaren la sisena edició, i ho fan amb optimisme i moltes ganes de fer visible el col·lectiu LGTBIQ+ de les Illes, a través de les projeccions de documentals, curtmetratges i llargmetratges que han programat, a banda de les activitats paral·leles que es duran a terme al centre social Flassaders.

Dimecres, dia 20 de setembre, el teatre municipal Xesc Forteza es tornarà a engalanar per acollir la inauguració de la mostra, presentada per Gypsy Nel·lo Peeters i N’ejú (Joan Servera). Inclourà també l’actuació musical de Fades i s’hi projectarà la pel·lícula ‘Two Eyes’, obra de Travis Fine. L’entrada serà gratuïta fins a omplir aforament. Es donarà, llavors, el sus a vuit dies de projeccions i activitats alternatives, en què hi haurà fins a tres propostes de joves creadors de Mallorca, a la secció d’OUT! Jove. Marina Rueda n’és una de les directores i ens explica la importància que té per a ella debutar a un festival fet a casa i amb una proposta tan personal com és ‘Les coses que mai et vaig dir’.

També hi haurà d’altres estrenes com ‘Los Agitadores’, de Marco Berger, i ‘Chrissy Judy’, de Todd Flaherty. A banda de tota una selecció de projeccions que plantegen als espectadors un ventall de gèneres, des de la comèdia fins al drama, passant pel documental. Això, subratlla la directora del festival, Lau Esteva, és “tot un èxit”, ja que s’aconsegueix defugir del drama per donar cabuda a tots els gèneres, de manera que el públic se senti identificat i satisfet amb allò que veu.

‘Nelly i Nadine’, la història d’amor gairebé impossible que durant anys mantingueren en secret dues internes del camp de concentració de Ravensbrück tancarà el festival, i deixarà al públic un bon regust amb el testimoni d’una neboda d’elles, que explicarà com el seu romanç va sobreviure més enllà de les reixes.

Podeu consultar-ne el programa complet aquí.

18/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris