X

La NASA nomena un nou director d’investigació de fenòmens anòmals

El divulgador Xavier Villanueva celebra que s'acabi amb el "secretisme" i s'abordi des del punt de vista científic

15/09/2023

La NASA nomena un nou director d’investigació de fenòmens anòmals

Mercè Valero

Un grup de persones de diferents àmbits van presentar dimarts al Congrés de Mèxic els cossos de les conegudes mòmies de Nazca, assegurant que es tracten d'”éssers no humans”. El divulgador Xavier Villanueva fa anys que segueix el tema i les diferents teories que n’han sorgit i es mostra clarament reticent a creure’s les noves conjectures: “El nivell de manipulació amb aquest tema ha estat tan gran, hi ha hagut tantes decepcions, que sempre tendeixo a pensar que tot això són muntatges més o menys elaborats”.

De fet, Villanueva és més partidari d’escoltar la NASA. I celebra que per fi hagi decidit abordar el tema dels fenòmens anòmals no identificats (FANI), el que fins ara coneixíem com a ovnis. “Està molt bé que s’abordi per primera vegada des del punt de vista científic i amb uns mitjans molt potents. El secretisme i tot el que hi ha hagut sempre darrere de tot això ha provocat que es desenvolupin teories més o menys conspiratòries que no ajuden”, expressa.

Villanueva remarca la importància del fet que la NASA hagi nomenat un nou director d’investigació de fenòmens anòmals. Es tracta de Mark McInerney, que va ser enllaç de l’agència amb el Departament de Defensa dels Estats Units.

El primer estudi científic de la NASA sobre els fenòmens anòmals conclou que no hi ha cap evidència científica que tinguin origen extraterrestre, però també reconeix que no saben què són. Són conscients que hi ha molts albiraments de fenòmens d’aquest tipus, però no són prou consistents ni detallats, diuen, per a treure’n conclusions científiques.

“La ciència no ho sap tot”, recorda Villanueva. “I encara ens podem trobar amb coses que no coneixem. Se segueixen descobrint espècies d’éssers vius que no se sabia que existissin. Pot passar el mateix”, conclou.

15/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris