economia

La naviliera italiana GNV comença a operar a les Illes

Demà Transmediterránea serà adquirida també per la italiana Grimaldi


La naviliera italiana GNV, filial de MSC, ha començat avui a operar a l’arxipèlag balear amb el vaixell GNV Bridge, amb capacitat de 1.000 passatgers i 2.500 metres lineals de garatge. Farà la ruta, en dies alterns, entre Palma i Barcelona, i Palma Eivissa i Barcelona. La companyia també posa en marxa el GNV Sealand, amb capacitat per a 880 passatgers, que farà les mateixes connexions però entre les Illes i València. Avui els responsables de la companyia han realitzat la presentació de la ruta davant responsables del Govern i l’Autoritat Portuària.

Els preus per passatger parteixen de prop de 30 euros en un trajecte entre Palma i Barcelona, que dura set hores i mitja. El trajecte entre Palma i Eivissa dura tres hores i 45 minuts. Des d’Eivissa no s’ofereix trajecte amb Palma, només amb Barcelona i València.

Amb la italiana GNV, aquest estiu ja són cinc les companyies que s’ofereixen a les Illes. Balearia, que connecta entre Illes i amb la Península, i Trasmediterrania, que demà serà adquirida per la italiana Grimaldi en la seva operativa a Balears. L’alemanya FRS, que començà a operar a finals de maig, fa la ruta entre Mallorca i Menorca i entre Eivissa i Formentera. Per últim, Corsica Ferrys connecta Mallorca i Menorca amb Toló a França. Les patronals calculen que l’augment de l’oferta ha suposat una rebaixa en les tarifes de les mercaderies del 25 per cent.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El sector de la dependència inicia mobilitzacions

CCOO reclama que es desbloquegi la negociació del conveni col·lectiu

El preu del butà es dispara: 16,13 euros la bombona

Just el dia abans que l'electricitat assoleixi el segon preu més car de la història

Per què la gent abandona cotxes al carrer?

L'abandonament s'ha disparat, sobretot a Palma, i molts ho fan perquè no poden pagar la reparació o deuen impostos

El balanç de final de temporada: difícil allargar més enllà d’octubre

Platja de Palma pot avançar una o dues setmanes el tancament d'hotels