societat

La negociació de les oposicions d’Educació es trasllada a Madrid

Que les proves no siguin eliminatòries és el requisit dels sindicats

La+negociaci%C3%B3+de+les+oposicions+d%27Educaci%C3%B3+es+trasllada+a+Madrid

Evitar la volatilitat de les places d’assessor tècnic docent a la Conselleria que els darrers anys s’han vist envoltades de polèmica. Són docents que deixen d’impartir classe per assessorar des de la Conselleria en temes d’Educació. Fins ara no existia cap criteri objectiu per atorgar aquestes places, i a les quals a partir d’ara s’haurà d’accedir mitjançant un concurs de mèrits. Aquesta és la proposta que la Conselleria d’Educació ha duit aquest dimecres a la mesa sectorial, que ha rebut el suport dels sindicats presents. Es crearà una comissió de valoració que comprovarà i valorarà els mèrits dels participants i proposarà la selecció dels candidats.

Aquesta consolidació és la que es vol aconseguir també amb les 1.000 places d’oposició per a personal docent a les Illes que es convocaran el 2018. La baremació de l’experiència i que les proves no siguin eliminatòries sinó sumatòries continua sent el tema de confrontació entre els sindicats i el Ministeri d’Educació. A l’anterior reunió entre ells, el ministre, Íñigo Méndez de Vigo, va rebutjar les propostes sindicals, la qual cosa va provocar malestar dins el sector.

Aquest dimecres capvespre se celebrarà a Madrid la conferència sectorial d’Educació. El conseller, Martí March, ja és a Madrid per defensar que el concurs oposició no tingui proves eliminatòries tal com reclamen els sindicats. Les comunitats governades pel PP faran costat al Ministeri i Méndez de Vigo votarà en nom de Catalunya, en aplicació de l’article 155.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

DIRECTE: IB3 notícies


més contingut relacionat

Manacor té 80 promocions d’habitatges inacabades

Els edificis quedaren fora d'ordenació per un canvi urbanístic que reduí l'edificabilitat de les parcel·les

Un Dijous Bo menys multitudinari

L'Ajuntament calcula que entre dimecres i dijous varen visitar Inca 150.000 persones, un 25 per cent manco que l'any passat

Matas queda asbsolt a l’últim judici del cas Palma Arena

S'ha retirat l'acció penal, i el president del tribunal, el magistrat Jaime Tártalo, l'ha declarat absolt

6.238 alumnes es beneficiaran de les ajudes de menjador escolar del Govern

2.462 són de centres concertats, 3.498 de centres públics i 296, de centres 0-3 anys