X

La Nit Europea de la Recerca aplegarà més d’una trentena d’activitats al carrer per acostar la ciència a la ciutadania

Alícia Sintes, la doctora en Física de la UIB, inaugurarà la jornada a Mallorca

27/09/2023

La Nit Europea de la Recerca aplegarà més d’una trentena d’activitats al carrer per acostar la ciència a la ciutadania

El 29 de setembre se celebra la Nit Europea de la Recerca a 400 ciutats.  És l’esdeveniment de divulgació científica més multitudinari de la Unió que pretén treure la ciència al carrer per trobar-se amb la gent.

Aquí, a les illes, hi haurà activitats com tallers, experiments, portes obertes, monòlegs i rutes guiades a Mallorca, Menorca i Eivissa i enguany, per primer cop, a la Nit Europea de la Recerca hi participen tots els organismes centrats en la investigació de les Balears.

El sus a les activitats el donarà Alícia Sintes, amb un discurs inaugural. La catedràtica de Física Teòrica és una reconeguda investigadora en l’àmbit internacional gràcies a la detecció de les Ones Gravitacionals, pertorbacions de l’espai-temps originades per esdeveniments astronòmics violents. Per a Sintes, cada passa que fa la ciència, és una passa per a la humanitat. “Si no hi hagués recerca, no es podria innovar. No es podria, després, aplicar. És a dir, el nostre progrés està basat en tota la ciència que es fa”. Una ciència que ha guanyat presència social arran de la pandèmia, creu Sintes: “La gent s’ha adonat de la importància de la recerca per donar solucions a problemes crítics i de manera ràpida”.

L’esdeveniment aplegarà més de trenta activitats. Algunes han de menester inscripció prèvia. La Nit Europea de la Recerca se celebra des de 2005 i actualment es fa de manera simultània a 23 països de la Unió.

27/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris