X

Els partidaris de la catequista apartada a Menorca reivindiquen la diversitat sexual a l’Església

Creen l'associació Alcem la Veu Menorca

30/01/2022

Els partidaris de la catequista apartada a Menorca reivindiquen la diversitat sexual a l’Església

La polèmica aixecada fa dos anys a Menorca per l’exclusió per part de l’Església d’una catequista per haver-se casat amb una dona encara coeja. El grup de cristians que li dona suport ha creat una associació i volen aconseguir que l’Església permeti la plena inclusió de la dona.

Fa gairebé dos anys, el bisbe de Menorca apartà una catequista de les seves funcions per haver contret matrimoni civil amb una altra dona. Més d’un miler de persones van donar suport a la catequista i signaren un manifest que demanava diàleg i el seu desig d’una Església inclusiva. La iniciativa tampoc no va ser atesa per la Diòcesi. Arran d’això, ha sorgit ara l’associació cristiana Alcem la Veu Menorca, que proposa fer ús del diàleg per tractar polèmiques com aquesta.

Promoure l’acceptació de la diversitat familiar i sexual és un dels principals objectius d’Alcem la veu Menorca. Sostenen que l’Església no ha de ser excloent ni discriminatòria i que ha d’acceptar l’amor lliure i divers. L’associació vol lluitar per aconseguir una Església renovada que inclogui plenament les dones i que, a més, quan sorgeixi un problema com el de la catequista, se’n parli i no s’eviti i s’apel·li al silenci. L’associació es donarà a conèixer divendres que ve amb la xerrada d’una teòloga partidària de la diversitat sexual a l’Església.

30/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris