Informatius

La nova depuradora d’Eivissa no estarà acabada fins a finals de 2023

El Ministeri va haver de paralitzar l'obra per problemes amb les canalitzacions

Imatge d'arxiu de les obres de la depuradora de sa Coma.


El Ministeri per a la Transició Ecològica calcula que fins al primer semestre de 2021 no podrà reiniciar les obres de la nova depuradora d’Eivissa que es construeix a sa Coma. Això vol dir, segons ha explicat el conseller de Gestió Ambiental del Consell d’Eivissa al ple de la institució que s’ha celebrat aquest divendres matí, que “essent optimistes” els treballs no estaran acabats fins a finals de 2023, perquè les obres tenen un termini d’execució de 24 mesos.

Els treballs de la nova depuradora es van adjudicar a l’UTE Depuración y Tratamiento (Sadyt) i Sacyr Construcció S.A. l’any 2016 per 24,3 milions, amb una important rebaixa sobre el pressupost de licitació (41,2 milions). Les obres varen començar a finals de 2017, però l’any passat es varen haver de paralitzar per problemes en el traçat de les canalitzacions. Això ha obligat a fer un modificat del projecte i en el BOE 130 del 31 de maig de 2019 va sortir la informació pública per iniciar l’expedient expropiatori. En total són 26 terrenys afectats dels termes municipals de Sant Antoni (8) i Santa Eulària (18).

Per dur a terme aquestes expropiacions es comptarà amb l’empresa pública Tragsatec. “La previsió és que puguin reprendre les obres en febrer o març de l’any que ve”, explica el conseller Vicent Roig, que assegura que el Consell d’Eivissa està molt pendent de l’evolució de les obres, que executa el Govern de l’Estat.

Així, els treballs hauran estat aturats pràcticament dos anys, un retard que s’afegeix als innumerables contratemps que ha patit aquesta infraestructura, que està prevista ja des de fa 20 anys.

D’altra banda, al ple del Consell d’Eivissa que s’ha celebrat aquest divendres, l’equip de govern ha informat que signarà “el més ràpid possible” un conveni de 172.000 euros amb l’Ajuntament de Santa Eulària per compensar el cost de la gestió de fangs de la depuradora de la localitat.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

AFEDECO calcula que tancaran la meitat dels comerços de Palma

La patronal del comerç assegura que no poden aguantar més les restriccions i que les ajudes no arriben

La nova llei de trànsit prohibirà tocar el telèfon al volant i jubilarà els triangles reflectants

Es preveu que la nova normativa de ciruclació entri en vigor aquest 2021

8 vols entre Madrid i les Illes, cancel·lats per mor de Filomena

Només ha sortit un vol des de Palma a Madrid, amb quatre hores de retard

PP i Ciutadans critiquen el retard en el calendari de vacunació contra la COVID-19 a les Illes

Demanen la compareixença urgent de Francina Armengol i Patricia Gómez per explicar la situació de la pandèmia i l'evolució del...