política

La nova llei de memòria democràtica facilita acabar amb el monòlit franquista de Maó

L'obelisc pertany al Ministeri de l'Interior, a diferència de la Feixina de Palma, que és municipal


El darrer gran vestigi franquista que queda a Menorca, el monòlit de la plaça de s’Esplanada de Maó, torna a estar en el punt de mira de les administracions. Ara, però, és el propi Govern central, i no l’autonòmic, qui proposa una nova llei de memòria democràtica, que va més enllà que la vigent des del 2007.

La particularitat d’aquest vestigi, a diferència de la Feixina de Palma o el monument commemoratiu de la batalla de l’ebre de Tortosa, a Catalunya, és que és propietat del Govern central. Així doncs, sembla ser que ara es donen les condicions per actuar-hi. El portaveu de Memòries de Menorca, Miquel López, considera que tant l’Ajuntament de Maó, com el Consell Insular de Menorca i el Govern balear han de pressionar per acabar amb aquest monument.

En qualsevol cas, deixa en mans dels ciutadans la decisió definitiva sobre què cal fer amb el monòlit. Si cal esbucar-lo, reubicar-lo o mirar de donar-li un nou significat. D’altra banda, la nova llei de memòria històrica aprofundeix en alguns aspectes com l’exhumació de víctimes de la guerra, que fins ara havia quedat en mans de particulars, ajuntaments o administracions locals.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Joan Riutort, nou batle de Santa Eugènia

El cap de llista de l'agrupació electoral FSE substitueix el socialista Pep Lluís Urraca al capdavant del consistori taujà

Francina Armengol: “Aviat hi haurà oci nocturn en condicions de seguretat”

Els organitzadors de grans esdeveniments hauran de realitzar una avaluació de risc prèvia

Marga Prohens presenta 3588 avals per optar a la presidència del PP

La candidata popular ha presentat els suports recaptats a les 11h del matí

Prohens recull a Campos els avals per a la seva candidatura

Qui encara és precandidata del PP acusa Armengol de no afavorir la salut ni l'economia. També critica la llei antifrau...