societat

La nova llei de trànsit prohibirà tocar el telèfon al volant i jubilarà els triangles reflectants

Es preveu que la nova normativa de ciruclació entri en vigor aquest 2021

Imatge d'arxiu d'un embotellament de trànsit.


Per reduïr encara més la sinistralitat a les carretere i evitar distraccions al volant o excés velocitat, enguany es modifica la Llei de circulació i seguretat. Francisca Ramis, delegada de la Direcció General de Trànsit a Balears, destaca que una de les novetats és que els conductors ni tan sols no podran tocar el telèfon mòbil. “Abans, quan els agents detectaven un conductor amb el mòbil a les mans, s’havia de comprovar que realment en fes ús. Ara, si tothom sap que només per tocar el mòbil ja et poden sancionar, convé deixar-lo al maleter o al seient de darrera perquè en cotxe és millor no tocar el telèfon mòbil”, explica Ramis. I és que en el cas d’infraccions per ús del telèfon mentre es condueix, s’incrementa la quantia de la sanció i també la pèrdua de punts del carnet.

Una altra de les modificacions de la llei de circulació, elimina una de les pràctiques que més accidents frontals provoca. “La maniobra d’avançament comporta un risc de col·lisió frontal i tenir al cap que tenim un marge de 20 quilòmetres en el límit de velocitat ens fa ser més atrevits a l’hora d’avançar, sobreestimam les nostres capacitats i després arriben els accidents”, lamenta Francisca Ramis.

Una altra de les novetats de la futura llei de circulació i seguretat és la balisa d’emergència. Una petita senyal lluminosa intermitent que serà obligatori d’aquí a 3 anys en tots els vehicles i es pot trobar al mercat a partir de 20 euros.”Per evitar els riscos de baixar del vehicle i posar els triangles quan es té un accident a la carretera, s’autoritza un nou sistema que és una llum intermitent groga que es pot col·locar amb el simple gest de treure el braç per la finestra. En un primer moment serà un sistema complementari al dels triangles actuals”, afegeix la delegada de la DGT a Balears, Francisca Ramis.

Viatjar sense cinturó de seguretat, sistema de retenció infantil o el casc suposarà la pèrdua de 4 punts, un més que fins ara. També suposarà una sanció de 500 euros i 3 punts del carnet dur en el vehicle dispositius de detecció de radars, tot i que no es facin servir, una modificació necessària segons la DGT perquè molts conductors apaguen l’aparell per evitar la multa. Totes aquestes noves normes entraran en vigor durant aquest any, quan l’avantprojecte sigui aprovat al Congrés.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Més de 500 locals abaixaran les persianes a Menorca a finals de 2021

Les immobiliàries confien que l'interès de súbdits italians per establir-se a l'illa i obrir nous negocis pot ajudar a renovar...

Salvem Portocolom demana que el moll es restauri respectant els elements patrimonials

Ports de les Balears s'ha reunit aquest dimecres amb la plataforma per parlar de la reforma del Passeig

La troballa d’un aljub i unes murades púniques aturen part de les obres del Parador d’Eivissa

Aquestes troballes han obligat a modificar el projecte original

Queda prohibida per motius sanitaris la manifestació convocada per Resistencia Balear

Tot i que la Delegació del Govern central no l'ha autoritzada, els promotors mantenen la convocatòria