X

La nova llei del Turisme canviarà el sistema de classificació hotelera

El Govern presentarà dilluns a Madrid la reforma de la llei davant dels agents socials i dues ministres

14/01/2022

La nova llei del Turisme canviarà el sistema de classificació hotelera

Imatge d'arxiu.

El Govern presentara dilluns que ve el projecte de reforma de la llei del Turisme de les Balears que planteja canvis “profunds” respecte a l’actual. L’executiu preveu una reforma més ambiciosa que les darreres tres modificacions (2012, 2016 i 2017) i impulsarà “un canvi de model que vagi cap a la circularitat i la sostenibilitat del sector”, en paraules del conseller de Model Econòmic i Turisme, Iago Negueruela.

Un dels canvis més importants serà el del sistema de classificació de la categoria dels hotels, regit pel sistema d’estrelles. Segons ha avançat Negueruela, amb la nova llei per pujar de categoria o mantenir-la es donarà prioritat als criteris mediambientals i socials. Per exemple, es puntuarà favorablement els establiments que substitueixin el paper per mecanismes electrònics tipus QR en tot allò que estigui relacionat amb la informació als clients.

Un altre criteri important en la classificació hotelera serà el laboral. Es valorarà incrementar o mantenir els llocs de feina “per tal de garantir uns bons serveis als clients”, segons el conseller de Turisme. La futura llei també “durà mesures que tindran el suport dels fons de la Unió Europea”, ha afegit Negueruela.

El Govern vol donar rellevància nacional a la presentació de la futura nova llei balear, que considera una de les normes “més importants de la legislatura”. Per això, ha triat fer la presentació a Madrid, dos dies abans de l’inici de la fira internacional FITUR. Concretament, es presentarà al Museu Reina Sofía de la capital en un acte en què participarà la presidenta Francina Armengol i que comptarà amb l’assistència de la vicepresidenta segona del Govern central, Yolanda Díaz, i de la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto. També hi assistiran els representants dels agents socials balears i s’hi ha convidat patronals i sindicats de l’àmbit estatal.

L’executiu balear assegura que la futura llei turística s’elaborarà de manera consensuada amb els agents socials i les patronals hoteleres. L’objectiu és que el Parlament l’aprovi enguany després de superar la tramitació parlamentària.

 

 

14/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT