X

Jordi Mora, president de PIMEM: “La nova Llei concursal servirà per poder salvar empreses i mantenir la feina”

Entrarà en vigor el pròxim dilluns, 26 de setembre, i introdueix nous conceptes, com la reestructuració empresarial

22/09/2022

Jordi Mora, president de PIMEM: “La nova Llei concursal servirà per poder salvar empreses i mantenir la feina”

Redacció

El pròxim dilluns, 26 de setembre, entra en vigor la nova llei concursal. “És un nou instrument modern que servirà per poder salvar empreses i mantenir la feina davant les dificultats i incerteses de cara als pròxims mesos”, ha assegurat el president de la PIMEM, Jordi Mora.

Així mateix, recorda que ens trobam en un moment marcat per la inflació, la pujada de tipus d’interès, la guerra d’Ucraïna, la crisi energètica, la poca adaptació al repte climàtic per part de les empreses i el sobreendeutament després de la crisi derivada de la Covid.

Recorden que el fet que una empresa viable passi per dificultats econòmiques no vol dir que sigui insolvent. És per això que la nova llei intentarà evitar que aquestes vagin a concurs de creditors i obre la porta a un canvi de paradigma. “No es vol xerrar de liquidacions concursals, sinó que de reestructuració”, explica el soci fundador d’Illeslex AdvocatsJavier Blas. I és per mor d’això que apareix una nova figura, la del reestructurador.

La nova llei estatal també introduirà formularis en línia per tal que les microempreses es puguin reestructurar amb més agilitat. Aquests, però, no estaran disponibles fins al gener, cosa que fa canviar les previsions. Creien que moltes empreses anirien ara a concurs de creditors, però, diuen, aquesta allau es podria posposar a principis de l’any que ve.

22/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-ib3-top1'); }); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-ib3-skyleft'); }); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-ib3-skyright'); });