societat

La ‘nova normalitat’: restauració fins a la 01.00h i l’oci nocturn fins a les 02.00h

Així s'ha acordat en el Consell Interterritorial d'aquest dimecres encara que sense unanimitat de totes les comunitats autònomes


El Consell Interterritorial d’aquest dimecres ha acordat sense unanimitat de les comunitats autònomes restriccions d’horaris a l’oci nocturn, que només podrà obrir fins a les 02.00 hores en els territoris amb més baixa incidència, i a la restauració, que podrà fer-ho fins a la 01.00h, quan s’arribi al 70% de la població vacunada.

La proposta enviada a les comunitats pel departament de Carolina Darias no ha aconseguit el suport de totes les autonomies, ja que algunes com Madrid, Andalusia o Catalunya s’han oposat des del principi a aquest plantejament perquè només s’aplica en els territoris amb els nivells d’alerta més baixos. Mentre que Castella i Lleó i la ciutat autònoma de Melilla s’han abstingut.

En la roda de premsa posterior al Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, la ministra ha recordat que les declaracions d’actuacions coordinades són d’obligat compliment per a tots els territoris, per la qual cosa ha fet una crida a les comunitats a seguir-les.

Madrid, no obstant això, ja ha anunciat que pensa continuar aplicant les mesures contemplades en la normativa autonòmica regional. La Junta d’Andalusia ha demanat que aquestes mesures aprovades sense consens siguin només “recomanacions”.

“Estaré amb els qui sumen; ja hem tingut situacions precedents” com l’ocorreguda amb les mesures per al pont de Sant Josep i Setmana Santa, que “al final van ser d’obligat compliment”, ha resolt Darias després de ser preguntada per la possibilitat que alguna comunitat no segueixi aquestes normes.

Inicialment, el pla presentat per Sanitat preveia un horari límit de l’oci nocturn fins a les 2 de la matinada en els territoris en nivell de nova normalitat o en l’1 de risc però, a instàncies de diverses comunitats, l’acord final, que entrarà en vigor quan es publiqui en el BOE, contempla que es pugui ampliar fins a les 3 en el primer dels escenaris.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El congrés d’hidroaviació del Port de Pollença acaba amb casolada

Es vol promoure a Mallorca com a seu de la futura Federació Europea d'Hidroaviació

Can Picafort és el centre de la cervesa artesana internacional

Acull la VI Edició del Concurs Internacional de Cerveses Artesanes i la I Fira de la Cervesa Artesanal Balear

Una cinquantena de persones es manifesten contra l’arribada de nous hidroavions al Port de Pollença

La celebració del primer congrés europeu d'hidroaviació ha despertat recels entre una part dels veïnats que temen que es vulgui...

Un home pateix una síncope en una carrera de muntanya Sa Talaia d’Alcúdia

L'evacuació s'ha hagut de fer amb un helicòpter de la Guàrdia Civil