economia

La nova normativa europea WLTP pot encarir el preu dels vehicles

S'endureix el sistema de càlcul de consum i emissió dels automòbils i cotxes ara exempts de l'impost de matriculació, l'hauran de pagar

La+nova+normativa+europea+WLTP+pot+encarir+el+preu+dels+vehicles

L’1 de setembre entra en vigor la nova normativa europea de control de consum i emissió dels vehicles. Això farà que les dades registrades siguin més reals, però també que cotxes ara exempts de l’impost de matriculació es vegin obligats a pagar-lo. Per això, els concessionaris preveuen un augment de les vendes en el pròxim mes i mig.

El nou sistema d’anàlisi i homologació de consum i emissió dels vehicles ha fet que les fàbriques s’hagin hagut d’adaptar. Alguna, ha retardat entregues per mor d’aquest canvi. Però els nous controls són, apunta el sector, més reals que els actuals. Fins ara, els mesuraments es feien dins circuits tancats. Amb la nova normativa europea, això canvia. Es fan al carrer, en condicions reals.

I això farà que els consums registrats siguin més elevats i que la dada d’emissió de CO2, s’incrementi. I si se superen els 120 grams per quilòmetre, el preu del vehicle pujarà. Perquè si el cotxe que compram emet més d’aquests 120 grams estam obligats a pagar l’impost de matriculació. L’import es calcularà en funció de l’emissió i del gravamen que es fixi. En el cas d’un utilitari pot superar els mil euros.

Actualment, només dos de cada deu cotxes venuts paga aquest impost. A partir de l’1 de setembre ho hauran de fer set de cada deu, segons el càlcul del sector. Per això, la patronal nacional dels concessionaris demana que les taxes s’adaptin a la nova realitat i que l’entrada en vigor de la nova normativa no afecti, com es preveu, els preus. Si no s’aconsegueix, parlen d’una caiguda de les vendes d’entre el 7 i el 10%. L’increment de les càrregues impositives, diuen, haurien de ser per als dièsel vells: els de més de 5 anys.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els britànics d’Irlanda del Nord ja podran viatjar a les Balears

No ha estat fins avui quan el Govern de Boris Johnson ho ha confirmat: les Illes passen al semàfor verd...

Les patronals demanen simplificar les ajudes de 855 milions

La Mesa de Diàleg Social estudiarà com aconseguir que més empreses s'hi presentin

L’Ibavi compra 19 pisos a la Sareb per destinar a lloguer social

Amb l'adquisició d'aquest paquet ja són 29 els pisos de grans tenidors incorporats al parc d'habitatge públic

Perilla la producció del Laccao a Mallorca

Damm ha traslladat temporalment la producció del batut en botella de vidre a Barcelona