X
15

La nova reforma de la Llei de Costes genera més dubtes als afectats pitiüsos

La Cambra de Comerç d'Eivissa i Formentera organitza una xerrada amb experts

05/10/2022

La nova reforma de la Llei de Costes genera més dubtes als afectats pitiüsos

Uns 800 empresaris i particulars es poden veure afectats a les Pitiüses per la reforma del reglament de la Llei de Costes aprovada pel Govern central l’agost passat. Alguns afectats escoltaren aquest dilluns diversos experts en la matèria, en un acte a la Cambra de Comerç d’Eivissa i Formentera. N’hi ha qui defensen que les Illes rebin la transferència d’aquesta competència, com ja han aconseguit a les Canàries.

El nou text legislatiu reformat aquest estiu amplia la superfície protegida pel domini públic costaner als 100 metres de la línia de mar, i la zona d’influència fins als 500 metres, amb totes les limitacions o prohibicions que això implica. L’interès pel futur de les propietats i concessions de Costes a primera línia de mar preocupa els experts en el camp de la gestió del litoral. També la dificultat de repetir concessions o els preus justos previstos a la llei del 1988. Asseguren que a Catalunya o Andalusia, i ara també a les Illes Canàries, la partió no és tan aleatòria ni restrictiva perquè la competència està en mans dels governs autonòmics. A la costa balear, gestionada encara directament per l’Estat, és on hi ha més problemes segons els experts. A Formentera, per exemple, moltes construccions i locals pateixen incertesa de fa 34 anys. La reforma inclou els termes de la Llei de canvi climàtic, que considera protegible qualsevol sistema dunar que no estigui separat clarament del litoral.

El catedràtic de Dret Adminitratiu de la UAM, Francisco J. Jiménez de Cisneros, i el notari de Formentera, Javier González, van atendre IB3 Notícies per explicar les seves conclusions.

05/10/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT