societat

La pandèmia augmenta l’interès dels pagesos d’apostar per bestiar i conreu autòcton

Ja hi ha més de 30 finques adherides al programa de Custòdia Agrària del GOB Menorca

La+pand%C3%A8mia+augmenta+l%27inter%C3%A8s+dels+pagesos+d%27apostar+per+bestiar+i+conreu+aut%C3%B2cton

Una de les poques conseqüències positives de la pandèmia és la creixent voluntat dels consumidors de cercar aliments de qualitat i de proximitat. Un canvi d’hàbits que a Menorca estalona a pagesos i ramaders a apostar per la vaca autòctona de l’Illa: la vermella de Menorca.

Durant el primer mes de confinament la Cooperativa San Crispín d’Alaior va incrementar un 1.500 per cent les vendes per internet. És una mostra del progressiu canvi d’hàbits de consum cap a un producte de qualitat i proximitat. El canvi va quallant entre els productors. Un exemple és l’augment del nombre de caps de Vermella menorquina, que s’ha doblat en deu anys. Des del GOB Menorca fa anys que estalonen la transformació i diversificació del camp amb espècies autòctones, tant de bestiar com de cultiu i farratge. És el programa de Custòdia Agrària.

El GOB ajuda als productors que se sumen a la Custòdia Agrària amb formació, suport de voluntaris, promoció de productes o recerca d’ajuts econòmics. Es tracta de trobar l’equilibri entre un model d’explotació que sigui rendible però no massa intensiu, per qualitat, preservació de territori i, també, per lluitar contra el canvi climàtic. Per això finques com el lloc de Santa Cecília, a Ferreries, no només han començat a canviar vaques frisones per vermelles menorquines, sinó que també es preparen per sembrar cereals i lleguminoses adaptades a l’Illa.

Amb la incorporació del lloc de Santa Cecília ja són més de 30 les finques adscrites al programa de Custòdia Agrària, amb més de 2.000 hectàrees.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

SATSE assegura que no tolerarà que es cancel·lin les vacances de les infermeres per tercera vegada

Els treballadors reclamen una millor gestió dels recursos humans, perquè l'increment de casos no recaigui damunt el descans els professionals...

Dos desnonaments cada dia a Palma, la major part per impagament de lloguer

Molts dels afectats són famílies en ERTO, que fins a la pandèmia sempre havien tengut feina. L'activitat de l'Oficina Antidesnonaments...

El camp de Menorca i el sector hoteler es donen la mà per tal d’incentivar el producte local entre els turistes

Sa Cooperativa del Camp i el grup Galdana posen en marxa el projecte 365 graus i pretenen que s'estengui a...

La DGT estrena drons a les Balears per detectar infraccions al volant durant l’estiu

L'ús del mòbil i no fermar-se el cinturó de seguretat és allò que provoca més sancions. Treure el braç per...