SOCIETAT

La pandèmia dispara les matrícules a les universitats online

La UNED a les Illes té enguany un 22 per cent més de matrícules i la UOC les ha duplicat en 6 anys


Creix la matrícula d’estudis universitaris a distància. La pandèmia, la crisi econòmica i la qualitat de les eines online d’ensenyament han consolidat aquesta opció formativa. A Espanya, el 15% dels estudiants universitaris ja estan matriculats en titulacions completament digitals.

Els experts creuen que el creixement de l’aprenentatge virtual superior respon a la flexibilitat horària que permet, ja que fa més viable combinar els estudis amb les obligacions laborals i familiars. També en àmbit educatiu, perquè s’equipara en qualitat a les universitats presencials. També hi ha nous perfils d’estudiants que aposten per l’aprenentatge en línia. La Universitat Oberta de Catalunya al 2014 tenia gairebé 35.000 estudiants matriculats, i el 2020 63.800.

A les Balears l’any passat 2.675 estudiants estaven matriculats a la UOC, i 786 eren de nova incorporació. La UNED a les Illes enguany té un 22% més de matrícules, 950 alumnes nous per la pandèmia

Per això, dels 4.500 alumnes de les Balears matriculats enguany a la UNED, 500 tenen menys de 25 anys i molts venen directament de selectivitat.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |