societat

La pandèmia dispara l’empadronament en alguns municipis de les Balears

La majoria són residents d'altres municipis de les illes o peninsulars amb segones residències i que volen romandre-hi davant un possible nou confinament aquesta tardor


A Menorca, d’ençà que es va decretar l’estat d’alarma fins avui dia s’han empadronat més de 1.600 persones. Representa un augment del 30% respecte a l’any anterior. Es tracta de peninsulars -bàsicament de Barcelona o Madrid- amb segones residències a l’illa i que volen romandre-hi davant un possible nou confinament de cara a aquesta tardor.

També el padró municipal d’Artà ha doblat les noves inscripcions respecte de l’any passat. Des del maig fins ara ha vist com la seva població creixia, sobretot en el cas de la Colònia de Sant Pere, on hi ha moltes segones residències. El batle Manolo Galán vincula aquest increment de padró amb la recerca d’indrets menys densament poblats i més aïllats on passar el confinament. Altres causes són la necessitat d’accedir a prestacions socials, en temps de crisi sanitària.

Si bé es detecta més moviment entre els municipis de les Illes, no passa el mateix amb les peticions d’empadronament de ciutadans de la Península i Europa. En ambdós casos, davallen els registres. Per contra, es nota un lleuger ascens dels nouvinguts extracomunitaris, sobretot migrants de Sud-amèrica i del Magreb.


Notícia completa de l’informatiu cap de setmana d’IB3 ràdio

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Treballadors interins i amb contractes temporals demanen que es regularitzi la seva situació laboral

Hi ha gent que encadena aquest tipus de contractes des de fa més de 30 anys

Salut té previst arribar a inocular 20.000 dosis diàries aquesta setmana

Tot i així, Balears continua a la coa de la vacunació

Cinc anys de la llei de fosses

En aquest període de temps s'han excavat 17 fosses, s'han exhumat 161 cossos i identificat a 30 persones. En concret, en el marc d'aquesta Llei de Fosses han estat localitzats...

Menorca importa un model aragonès per donar un ús temporal a solars i edificis buits

El Consell trasllada la proposta a tots els ajuntaments de l'illa