societat

La pandèmia dispara l’empadronament en alguns municipis de les Balears

La majoria són residents d'altres municipis de les illes o peninsulars amb segones residències i que volen romandre-hi davant un possible nou confinament aquesta tardor


A Menorca, d’ençà que es va decretar l’estat d’alarma fins avui dia s’han empadronat més de 1.600 persones. Representa un augment del 30% respecte a l’any anterior. Es tracta de peninsulars -bàsicament de Barcelona o Madrid- amb segones residències a l’illa i que volen romandre-hi davant un possible nou confinament de cara a aquesta tardor.

També el padró municipal d’Artà ha doblat les noves inscripcions respecte de l’any passat. Des del maig fins ara ha vist com la seva població creixia, sobretot en el cas de la Colònia de Sant Pere, on hi ha moltes segones residències. El batle Manolo Galán vincula aquest increment de padró amb la recerca d’indrets menys densament poblats i més aïllats on passar el confinament. Altres causes són la necessitat d’accedir a prestacions socials, en temps de crisi sanitària.

Si bé es detecta més moviment entre els municipis de les Illes, no passa el mateix amb les peticions d’empadronament de ciutadans de la Península i Europa. En ambdós casos, davallen els registres. Per contra, es nota un lleuger ascens dels nouvinguts extracomunitaris, sobretot migrants de Sud-amèrica i del Magreb.


Notícia completa de l’informatiu cap de setmana d’IB3 ràdio

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Desconvoquen la vaga de l’EMT

L'assemblea de treballadors ratifica l'acord amb la direcció

L’Audiència de Palma manté el segon grau penitenciari a Iñaki Urdangarín

Aquesta setmana, quan encara no es coneixia la decisió del tribunal, l'advocat d'Urdangarín havia defensat que el seu client gaudís...

Salut revisarà la mesura que obliga al tancament de les esglésies de Santa Creu i el Rosari

La Diòcesi pitiüsa considera la mesura injusta i un atemptat contra els drets dels fidels.