SOCIETAT

La pandèmia ha fet que s’abandonin enguany un 32% menys de cans

La reducció més important va ser el març però la tendència es manté


Des de gener fins a finals d’agost, han entrat a Son Reus 525 cans; mentre que l’any 2019 n’havien estat uns 776. Un 32,5% menys. Segons les dades del centre, la reducció més important, va ser a partir del mes de març -durant el confinament-, tot i que aquesta tendència s’ha mantengut la resta de l’any.

Dels que surten del centre, la gran majoria són recuperats pels seus propietaris. Deixant clar que es tracta de cans extraviats. Un aspecte que crida l’atenció és l’elevat nombre de cans considerats potencialment perillosos que hi ha. Dels 60 que romanen actualment al centre, més de la meitat ho són. Amb aquests és especialment important la funció dels voluntaris; i ells reclamen més educadors.

Fa 15 dies, un problema amb les gàbies del centre, va acabar causant la mort d’un d’aquests animals. El centre assegura que ja es canvien les portes de les gàbies per evitar que es tornin a produir episodis com aquest. Una mesura que s’afegiria a d’altres recents com la posada en marxa d’una segona sala d’operacions i la contractació d’un tercer veterinari.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |