SOCIETAT

La pandèmia redueix en més d’una tercera part les aportacions de fidels i visitants a l’Església de Menorca

La crisi, però, ha fet créixer la solidaritat i la venda del solar de l'OAR de Ciutadella es destinarà a renovar el santuari del Toro


La crisi de la Covid-19 ha tengut una doble cara pel Bisbat de Menorca. Les restriccions i la dificultat de celebrar sagraments amb públic han fet davallar un 20 per cent allò que es recull amb col·lectes i un 60 per cent el que s’aconseguí el 2019 dels turistes. Però els responsables de la diòcesi destaquen l’augment de la solidaritat dels menorquins; especialment visible en el Fons Diocesà Post Covid (al qual ja s’hi han sumat més de 120 donants que han aportat gairebé 69.000 que s’afegeixen als 100.000 que havia posat inicialment el Bisbat.) i en els donatius a Càritas que s’han triplicat fins a assolir els 300.000 euros.

Uns altres aspectes destacats dels comptes de la Diòcesi de Menorca de 2020 han estat dos ingressos extraordinaris, per valor de quasi 1,4 milions; el més important dels quals provinent de la venda dels terrenys de l’OAR a l’Ajuntament de Ciutadella; doblers que es reserven per renovar el Santuari del Toro. Tot i que de moment, gairebé dos anys després de presentar a l’Ajuntament des Mercadal el Pla Parcial per al cim del Toro, encara no tenen resposta de l’administració.

Finalment i coincidint amb la campanya de la Renda, els responsables de la Diòcesi fan una crida a la població perquè marqui la casella de l’Església, una opció que l’any passat varen triar el 27 per cent dels contribuents de les Illes. Així consta en el portal web del bisbat, que ha posat en marxa una Oficina de Rendició de Comptes i Transparència per situar les seves finances (i la resta d’informació d’utilitat) a l’abast de tothom.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |