ECONOMIA

La pandèmia no dona treva i ofega grans superfícies i petit comerciants

Malgrat la manca de competència de grans superfícies, obligades a romandre tancades durant el darrer mes, el petit botiguer no ha vist compensades les pèrdues dels mesos anteriors


Podia semblar, en un principi, que el perjudici d’uns… seria el benefici dels altres… però no ha estat així. El coronavirus és l’enemic comú i ara s’hi afegeix un nou entrebanc: el comerç en línia. Avui el Consell de Mallorca ha presentat una campanya per promoure el comerç local, mentre les grans superfícies pressionen perquè després de dissabte puguin tornar a obrir les seves portes.

Segons l’Associació Nacional d’Empreses de Distribució, el balanç d’aquests gairebé 30 dies de tancament és dramàtic. Ha afectat greument totes les grans superfícies…  unes més que altres, en funció del tipus de producte que venen… Per exemple, les de bricolatge o mobles han estat de les més perjudicades per les mesures restrictives, en canvi les que tenen supermercat han pogut sobreviure millor… La desescalada es definirà demà en una reunió entre Vicepresidència i Salut… Amb tot, però, el seu president, Antonio Díaz, “vol que l’obertura sigui total respectant sempre les mesures d’higiene i la cabuda”.

Les patronals del petit comerç també s’han vist ressentides per les restriccions del sector… Segons Bernat Busquets, de PIMECO, “alguns negocis en 15 dies a Palma han facturat zero”. Les compres per internet i la manca de moviment de la població són el principal escull i provocarà que alguns establiments no arribin a la temporada d’estiu. El presindent d’AFEDECO, Toni Gayà diu que “és ben necessari que la gent torni a consumir en el comerç local perquè s’està perdent l’essència”. En aquest sentit, el Consell de Mallorca ha posat en marxa una campanya en la qual 660 comerços regalaran lots de productes de la terra a qui faci una compra per valor de 70 o 125 euros.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |