societat

La pandèmia o com les aules buides van fer creure que el bullying podia desaparèixer

L'Institut per a la Convivència i l'Èxit Escolar alerta que l'assetjament per xarxes augmenta cada dia i és especialment greu


L’Institut per a la Convivència i l’Èxit Escolar de la Conselleria d’Educació vela per, entre altres coses, la salut mental dels alumnes. També afronta els problemes d’asssetjament i maltractament que han trobat en les xarxes socials el seu millor escenari. Ara, més d’un any i mig després que esclatàs la pandèmia, alerta sobre l’augment dels casos de risc d’autolesió entre els estudiants.

L’any passat, conscients de les conseqüències que començava a comportar la crisi sanitària, l’Institut va posar en marxa un protocol de risc autolític, de risc de suïcidi, conjuntament amb la conselleria de Salut, de cada vegada més habituals, segons ha confirmat a l’Informatiu Matí d’IB3 Ràdio la directora de l’organisme, Aina Amengual.

Un protocol que informa la família- sovint desconeixedora de l’estat anímic del jove- i que el deriva cap als centres d’atenció de Salut Mental. El més important, segons el responsable de l’associació “Educar Protege” i policia de menors de Marratxí des de fa més de 15 anys, Silvestre del Rio, és detectar-ho i posar-hi remei tan aviat com sigui possible.

EL DESCENS DE L’ASSETJAMENT ESCOLAR PER LA PANDÈMIA VA SER UN MIRATGE

El protagonisme de les xarxes socials continua augmentant dia a dia i és ja un element clau per als problemes d’assetjament. I és que l’any passat, quan les aules es buidaren, també davallaren les denúncies per casos de bulling, ho feren també lleugerament els de cíber-assetjament, però, apunta, l’Institut per a la Convivència i l’Èxit Escolar, això ha estat un miratge. L’assetjament per xarxes creix de cada dia i és especialment greu, diu la directora Aina Amengual.

Defugir aquest malson, evitar respondre a les provocacions i no facilitar informacions íntimes són algunes de les recomanacions que fa l’Institut, que insisteixeque un bon exemple d’utilització de les xarxes a casa, a la família, és bàsic.

El curs anterior, es varen obrir 262 protocols per suposat assetjament, només foren valorats com a bullying 60. Això és una davallada de gairebé el 46 per cent en comparació a l’any anterior. I és que, el curs abans de la pandèmia, s’obriren 407 protocols i foren 111 els conflictes confirmats. Foren un 10 per cent manco que el curs 2017-2018.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Augmenta el nombre de socis dels clubs de navegació de les Illes

La fórmula per navegar sense ser propietari creix arran de la pandèmia

L’art il·lumina els carrers de Ses Salines i de Porreres

La primera edició de ArtinSal i la cinquena edició de TastArt han entretingut als veïns i visitants dels municipis

Troben mort un home al seu edifici a Palma

Les primeres perquisicions indiquen que podria sofrir síndrome de Diògenes

‘El Joc del Calamar’ arriba als patis de primària de les Balears i encén el debat entre els adults

La psicòloga Marga Vives explica que aquest és un tema que es repeteix de tant en tant. "No és res diferent al...