X

La pandèmia provoca caigudes a la facturació del 95% al transport discrecional de Menorca

El final imminent dels ERTO, que obligarà les empreses a disposar de nou de tota la seva força laboral, pot fer inviable el seu funcionament

18/03/2021

La pandèmia provoca caigudes a la facturació del 95%25 al transport discrecional de Menorca

Redacció

A Menorca, la pandèmia ha posat el sector del transport discrecional de viatgers en una situació límit, amb pèrdues de facturació del 95%. El final imminent dels ERTO, que obligarà les empreses a disposar de nou de tota la seva força laboral, pot fer inviable el seu funcionament, si les incògnites que planen sobre l’estiu no s’aclareixen.

Núvols negres sobre el sector del transport discrecional de passatgers, que viu amb incertesa la seva particular travessia en el desert des de la fallida de Thomas Cook a final del 2019. Des de fa un any, la pandèmia ha aprofundit la crisi. La dependència dels crèdits bancaris representa una llosa més per a les companyies de transport, que han hagut de refinançar el seu deute.

Aquesta empresa de transports de Maó es va embarcar el novembre del 2019 en una inversió important per renovar la seva flota d’autobusos de cara a la temporada del 2020. El coronavirus s’acabaria immiscint de manera inesperada en els seus plans, que causaria una caiguda de la facturació del 85%. Ara, la preocupació es desplaça als ERTO, que acaben el 31 de maig.

En aquesta altra empresa, la facturació ha caigut un 95%. Després de la suspensió temporal de la vacunació amb Astrazeneca, des del sector són conscients que la pròxima temporada turística es juga a una sola carta. Si no surten ajudes extraordinàries o a fons perdut, algunes empreses podrien abaixar definitivament la persiana.

18/03/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris