SOCIETAT

La Part Forana també va a 30

Diversos pobles com Inca, Lloseta o Binissalem han apostat per reduir la velocitat dins el nucli urbà


La limitació de la velocitat per al trànsit rodat a 30 quilòmetres per hora, que dimecres s’implantarà a Palma, ja fa temps que s’aplica a diversos municipis de la Part Forana de Mallorca. És una aposta dels ajuntaments per donar prioritat als vianants i ciclistes i reduir la contaminació. Inca, Binissalem i Lloseta, al Raiguer, en són només 3 exemples.

Fa dos anys que l’Ajuntament d‘Inca va limitar la circulació a 30 quilòmetres per hora a tot el nucli urbà. Una mesura que també s’aplica en algunes avingudes i entrades, on s’han instal·lat reductors per obligar els conductors a pitjar el fre.

A Lloseta també estan a punt d’aplicar aquesta reducció. L’Ajuntament ha aprovat un ordenança de circulació nova que entrarà en vigor el mes que ve i reduirà a 30 la velocitat màxima a tot el poble, llevat d’excepcions en algunes avingudes. L’oficial de la Policia Local de Lloseta, Antoni Coll, ha explicat que l’objectiu de la mesura és donar més seguretat als vianants i ciclistes i també reduir la contaminació i els renous dins el poble. Una setmana al mes, l’Agència Tributària cedirà a la policia local un radar mòbil per fer controls aleatoris pel poble.

Aquest mateix sistema de radar es fa servir des de 2018 a Binissalem. En aquest poble, a més, s’han instal·lat 5 panells informatius per avisar els conductors. Segons càlculs de l’Ajuntament, cada setmana que s’instal·la el radar, detecten de mitjana una vintena de cotxes amb excés de velocitat. Les sancions són d’un mínim de 100 euros.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |