societat

La Part Forana també va a 30

Diversos pobles com Inca, Lloseta o Binissalem han apostat per reduir la velocitat dins el nucli urbà


La limitació de la velocitat per al trànsit rodat a 30 quilòmetres per hora, que dimecres s’implantarà a Palma, ja fa temps que s’aplica a diversos municipis de la Part Forana de Mallorca. És una aposta dels ajuntaments per donar prioritat als vianants i ciclistes i reduir la contaminació. Inca, Binissalem i Lloseta, al Raiguer, en són només 3 exemples.

Fa dos anys que l’Ajuntament d‘Inca va limitar la circulació a 30 quilòmetres per hora a tot el nucli urbà. Una mesura que també s’aplica en algunes avingudes i entrades, on s’han instal·lat reductors per obligar els conductors a pitjar el fre.

A Lloseta també estan a punt d’aplicar aquesta reducció. L’Ajuntament ha aprovat un ordenança de circulació nova que entrarà en vigor el mes que ve i reduirà a 30 la velocitat màxima a tot el poble, llevat d’excepcions en algunes avingudes. L’oficial de la Policia Local de Lloseta, Antoni Coll, ha explicat que l’objectiu de la mesura és donar més seguretat als vianants i ciclistes i també reduir la contaminació i els renous dins el poble. Una setmana al mes, l’Agència Tributària cedirà a la policia local un radar mòbil per fer controls aleatoris pel poble.

Aquest mateix sistema de radar es fa servir des de 2018 a Binissalem. En aquest poble, a més, s’han instal·lat 5 panells informatius per avisar els conductors. Segons càlculs de l’Ajuntament, cada setmana que s’instal·la el radar, detecten de mitjana una vintena de cotxes amb excés de velocitat. Les sancions són d’un mínim de 100 euros.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Un empresari alemany compra l’edifici de Gaspar Hauser a El Terreno

Vol convertir l'antic centre d'atenció a autistes en un espai de ioga amb formació de professorat

Els hotels de Menorca aprofiten el Black Friday per fer descomptes de fins al 50%

La majoria dels compradors aprofiten aquests descomptes per avançar les seves vacances d'estiu

Les concertades conviden les famílies de Menorca a protestar contra la llei Celaá

El 20 per cent dels escolars menorquins cursen els estudis en un centre concertat

Es suspenen les sortides dels interns dels geriàtrics de Menorca a partir d’aquest dissabte

El test massiu a Es Castell finalitza amb quatre positius d'entre les 510 proves realitzades