X

La patronal del joc aplaudeix l’aprovació de la llei que posa fre a les grans cases d’apostes

Critica, emperò, la diferència de regulació entre les sales privades i els establiments de loteria i travesses públiques amb una normativa "molt més laxa"

21/03/2023

La patronal del joc aplaudeix l’aprovació de la llei que posa fre a les grans cases d’apostes

Redacció

L’Associació de Salons Recreatius i de Joc de les Balears creu que l’aprovació de la nova llei és un canvi positiu perquè la darrera llei, del 2014, havia quedat “obsoleta”, segons el seu secretari, Miquel Àngel Riera. “Adequar la normativa a la realitat és pertinent, nosaltres som els primers que pensam que quant a les apostes hi ha hagut una excessiva publicitat. Critica, emperò, les diferències en la regulació de les sales de joc i les modalitats públiques de la loteria i travesses, casos en què la normativa és “molt més laxa”.

La moratòria que impedeix concedir noves llicències es mantindrà, segons la llei, fins que la ràtio de locals de joc i apostes de les Balears per habitant baixi fins als nivells estatals. Riera considera que el problema rau en com es calcula aquesta taxa: creu que els turistes s’haurien de tenir en compte, perquè precisament en zones de costa, diu, proliferen les sales de joc de temporada.

També valora de manera positiva la llei el director de comunicació i projectes de Projecte Home, Antoni Parets. Destaca la quantitat de problemes i altres addiccions que deriven de la ludopatia derivat d’un major accés al joc ja sigui presencialment com virtualment a través d’internet. “Hem de reflexionar i posar una barrera per defensar, sobretot, els joves”, exposa Parets. Precisament la població jove centra part de la reforma de la llei, que augmenta la distància mínima necessària entre les sales de joc i espais on hi pot haver menors, com les escoles.

Avui es preveu que s’aprovi al Parlament la Llei del Joc, una normativa més restrictiva per disminuir la ludopatia, que estableix que no es donaran noves llicències a cases d’apostes i en prohibeix la publicitat.


La publicitat dels casinos a l’aeroport i els establiments turístics, punt de discrepància del Pacte

21/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris