X

La peregrinació a Santiago, un camí cap a la reinserció dels presos

12 interns de Mallorca formen part d'un programa global per completar el tradicional Camí de Santiago

16/10/2022

La peregrinació a Santiago, un camí cap a la reinserció dels presos

“Una sensació indescriptible”. Així resumeixen els 12 penitenciaris l’experiència d’arribar a la Catedral de Santiago de Compostel·la, després de 5 etapes, 114 quilòmetres, i multitud de sensacions
Una iniciativa impulsada pel Ministeri Penitenciari, i que s’ha dut a terme a tot l’estat. En total, varen ser 112 reclusos de 15 centres penitenciaris del país.

Jaume Alemany, Director de la Pastoral Penitenciària, capellà de la presó de Palma i director d’Amics del Camino de Santiago a Mallorca, destaca que “és una experiència emocionant per a tots els que hi formam part. I la idea és continuar mantenint aquesta relació tan estreta que s’ha generat, un cop tornats”. Perquè, diu, això és de lo que es tracta. “Això és reinserció, posar unes bases per a que en sortir trobin acollida, trobin acompanyament…”

Aquesta peregrinació la varen fer acompanyats d’un centenar de voluntaris i funcionaris de presó, per als quals també va ser una vivència única. “Tractar-se igual, al mateix nivell, aquell que és autoritat i aquell que és un intern, ha estat molt enriquidor per a tots”.

Després de l’èxit assolit, tots diuen que esperen repetir l’experiència.

16/10/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT