societat

La perillosa vinculació entre salut infantil i classe social

La Fundació Pere Tarrés adverteix de més problemes com obesitat o trastorns mentals en infants de classes baixes


Un informe de la Fundació Pere Tarrés alerta que els mals hàbits de salut entre els infants van associats molt sovint a la classe social. El més preocupant, diuen, és que no es fa prou per revertir el problema.

L’estudi divideix les famílies espanyoles en sis classes socials, depenent de l’ocupació de la persona responsable. En base a això, constaten que diferents aspectes relacionats amb la salut infantil empitjoren en les classes més baixes.

Per exemple, els problemes de sobrepès, sobretot d’obesitat, es donen més en classes socials baixes. En la més alta, de directors i gerents, hi ha un 5% d’infants obesos, i el percentatge puja fins al 15% a la classe més baixa, de treballadors no qualificats.

Un altre exemple el trobam als trastorns mentals, com depressió i ansietat. Es multiplica gairebé per 4 en les classes més baixes.

La vinculació entre salut infantil i classe social ja fa temps que la constata la Fundació, en el seu dia a dia. La delegada de l’entitat a Mallorca, Maribel Trujillo, creu que això és el més alarmant: “Hem de fer la reflexió de si ja ho sabem, per què no funciona”.

La Fundació Pere Tarrés fa 4 anys que funciona a l’illa i atén prop de 200 infants de Palma, Pollença i Sant Llorenç des Cardassar. Hi fan activitats per promoure hàbits saludables entre els infants de famílies vulnerables.

L’entitat adverteix que ara, amb la pandèmia, totes aquestes desigualtats probablement s’hauran agreujat. Les dades, però, no les tindrem fins l’any que ve.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’operació de rescat del formatge menorquí ha costat 200

Durant la pandèmia, van deixar de vendre un 70% de la seva producció

La nova edició d’Innovem afronta la sensació de trobar-se a la intempèrie

Un dels exemples és Menorca Makers, una empresa creada per ajudar el personal sanitari a protegir-se davant la Covid

Creix un 6% el nombre d’alumnes de Menorca matriculats a la UNED

Per cobrir aquest increment, la Universitat ha contractat 1 tutor més, i ja en són 11

Cau la taxa de criminalitat a les Illes

Feia 10 anys que no teníem una taxa tan baixa