X

La PIMEM proposa rescatar les empreses i no els bancs per sortir abans de la crisis

Plantegen una quitança del 40 per cent en els crèdits ICOs

05/02/2021

Esther Matutes

La PIMEM proposa al Govern central l’opció de rescatar les empreses i no els bancs, com va passar en la crisi de 2008. Plantegen una quitança de fins al 40 per cent en els crèdits ICOs covid. Aquesta opció, diu l’entitat, seria molt més barata per a l’Estat perquè si a tot el país els avals icos han generat un finançament de 110.000 milions d’euros, el rescat empresarial seria de 44.000 milions, xifra molt inferior als 65.000 milions que va costar el rescat a la banca.

Tot i la situació que travessen les empreses, el nombre de concurs de creditors han disminuït respecte del 2019, de 137 a 109. L’explicació és que el Govern central ha anul·lat l’obligació dels administradors de les empreses de presentar concurs, de moment, fins al 14 de març. Els que hi ha són voluntaris.

La patronal també proposa suport a les empreses per accedir a les línies de subvencions i ajudes, a través de l’Observatori del Finançament,  per fer front als problemes de liquiditat. L’objectiu és que aquestes ajudes, tant locals com autonòmiques estatals o europees, estigui a l’abast de totes les pimes.


109 empreses de Balears es declaren en concurs de creditors el 2020
Luis Huerta: “L’única excepció per poder acomiadar empleats és acreditar risc de concurs de creditors”

05/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris